Ne dozvolite da se i vama ovo desi: Brzo sam smršala 14 kilograma, ali sam ih još brže vratila!

Silvija Kim, 21, blogerka iz Ostina u Teksasu uspela je da smrša pomoću dijete i redovnog vežbanja, ali se ponovo ugojila posle nekog vremena. Ona nije shvatila da ne treba da prestane da pazi na kilograme kada postigne cilj. Zato je odlučila da podeli svoju priču sa svima koji žele da smršaju i ostanu mršavi.

Ne dozvolite da vam se ovo desi

– Nikad nisam bila mršava. Čak i kao dete imala sam stomačić. Kad sam imala 8 godina, moji roditelji su upali u finansijsku krizu, pa sam se uglavnom nezdravo hranila. A pošto nisam navikla na fizičku aktivnost, šetnja je za mene bila vrhunac aktivnosti – priča Silvija.

Kao tinejdžerka primetila je strije na nogama i kukovima i počela je da kupuje veću odeću.

– Ali nisam htela da obraćam pažnju na to. A onda sam na koledžu otkrila kafeteriju sa samoposluženjem koja mi je postala omiljeno mesto – kaže ona.

PROMENA

Tek kada je videla svoje fotografije na drugoj godini koledža, osvestila se.

– Jedne večeri, pre nego što smo otišle u grad, prijateljice i ja smo se fotografisale. Tada sam na fotografijama videla koliko sam ja krupnija od njih. Sledećeg jutra sam se izmerila po prvi put posle godinu dana. Imala sam čak 69 kilograma, devet kilograma više nego u srednjoj školi. Tek tada sam shvatila da moram nešto da uradim – priča ona.

Odlučila je da promenim način života u potpunosti.

– Počela sam da idem u školsku teretanu i pokušala da trčim na traci. Toliko sam bila troma da nisam uspevala da džogiram. Čak nisam mogla ni da hodam brzo. Ali do proleća sam uspela da trčim bez napora. Osećala sam se kao da mogu da postignem sve – kaže ona.

U isto vreme je pokušavala da uskladi i ishranu.

– Mnogo volim da jedem, ali sam morala da se kontrolišem. Postepeno sam smanjivala svoje porcije, sve dok nisam došla do normalne količine. Posle toga sam počela da pazim i na ono što jedem. A smanjila sam i unos alkohola – kaže Silvija.

Do kraja druge godine koledža Silvija je imala 55 kilograma.

– Osećala sam se fantastično. Konačno sam uživala u odlasku u kupovinu i u izlascima – priča Silvija.
Ali kada je dostigla željeni cilj, vratla se na stare navike.

– Posle nekog vremena smanjila sam broj odlazaka u teretanu i na kraju sam vežbala samo jednom do dva puta nedeljno. Ni na ishranu više nisam pazila i polako sam počela da se vraćam na staro. Kilogrami su mi se ponovo videli u licu, u rukama, na stomaku – priča ona.

Tada se ponovo izmerila i imala je 65 kilograma, samo 4 kilograma manje nego kad je počela da drži dijetu i da vežba.

Još jednom sam odlučila da se vratim na stari režim. Počela sam da radim vežbe prema snimcima sa interneta, da trčim i da radim vežbe snage. Umesto doručka sam počela da pijem zdrave guste sokove, a uveče sam se trudila da ne jedem ništa – objašnjava ona.

SILVIJINI SAVETI

– Uprkos tome što sam se ugojila opet, osećam se zdravije nego ikad. Ali želim da skinem ove kilograme. Sad znam da je moje telo sposobno za to – kaže Silvija

1) UVEK POSTAVLJAJTE NOVE CILJEVE

Kada dostignete željenu težinu, stavite novi cilj pred sebe. Kada sam se ponovo ugojila, shvatila sam da treba da povećam intenzitet ili vreme vežbanja, da izazovem sebe da bih održala ono što sam postigla.

2) NAĐITE NOVE NAČINE DA SE MOTIVIŠETE

Ako stalno radite iste veže i jedete iste stvari, posle nekog vremena to će vam dosaditi. Budite kreativni, jer će vas raznolikost postaći da opstanete u svojoj odluci da živite zdravo.

3) NE IGNORIŠITE VAGU

Moja težina je varirala u protekle dve i po godine, a kada sam se posle mršavljenja ponovo ugojila, potpuno sam ignorisala vagu. Sada znam da je bitno da pratim da li se ponovo gojim da bih to sprečila na vreme i što pre se vratila na stari režim.

izvor: Blic žena

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation