Uz stari nakit do keša

U ovim teškim danima, gde većina ljudi jedva preživlja mesec sa regularnom paltom, uvek može dopuniti budžet prodajom svog nakita, koji više ne koristi. Danas postoje radnje koje se bave otkupom zlata, srebra i ostalih plemenitih metala.

Danas prodati zlato nije teško jer je velika tražnja za njim. Tako i otkup samog zlata i ostalih vrednih plemenitih metala je u velikom porastu. Danas je veoma isplativo dati zlato u otkup, jer je to jako isplativo. Pored zlata se uvek može prodat i bilo koji komad nakita i ostalog pozlaćenog otpada. Danas je aktuelan i otkup srebrnog nakita, ali srebro dostiže manju vrednost nego zlato,

Ako nam je stvarno potreban novac da bi dopunili budžet, moramo paziti kome ćemo se obratiti prilikom prodaje. Danas na tržištu otkupa zlata postoje brojne prodavnice, preduzeća koja se bave otkupom. Svaka se oglašava da ima najbolju ponudu i najbolju isplatu. Nemojte nasesti na ovo jer cena zlata za tekući dan se formira dva puta dnevno na Londonskoj berzi i unapred je određena. Da uvek se možemo cenjkati za naš nakit za par eura ili dinara. Ukoliko se javi prodavac sa oglasom da plaća više od berzanske cene, budite sigurni da se radi o osobi koja je ili prevarnt ili osoba koja izbegava porez prema državi.

Profesionalne radnje koje drže do svog imidža, procenu zlata vrše na mestu otkupa i isplaćuju keš na ruke. Ukoliko vam se ukaže ponuda se zlato ne proveri na licu mesto odustanite od toga i idite kod drugog zlatara jer je možda u pitanju prevara.

Isplata se vrši na licu mesta. Prilikom provere vrednosti vašeg zlata proverava se težina, koliko je zlato čisto. Nikad ne nasedajte na oštećenje vašeg nakita i na oblik, jer se to zlato stavlja u ponovno preradu kako bi se mogao praviti novi nakit. Težina i gustina zlata su jedini bitan faktor prilikom prodaje. Prilikom prodaje zlata se takođe popunjavaju i podaci o osobi koja je prodavac, u slučaju da se ustanovi da je nakit, zlatni deo kraden.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation