Upala oka

Osećaj svraba ili peckanja u očima posebno u večernjim satima, nije retkost. To se ne mora dešavati isljučivo kao znak problema sa vidom, može se desiti i ako boravite na vetru, zadimljenom prostoru ili ste bili u dodiru sa prašinom. Da biste to rešili, zavisno od uzroka, treba da provetravate redovno prostor u kome boravite ili da koristite neutralne kapi za oči, ili posebne kupke za oči koje sadrže osvežavajuće sastojke.

Dobro će Vam doći i obloge sa vodom koja je prethodno odstajala, pre nego što odete da spavate. Manje odreske gaze utopite u tu vodu i tako pomočene nanesite na kapke, gde treba da ostanu minut ili dva. Zatim ih opet pomočite u vodu. Ovu veoma jednostavnu alternativu bi trebalo da primenjujete oko 10 minuta. Mada, ako je Vaša koža nešto osetljivija, obloge se prave od vode, ali uz dodatak odgvarajućeg leka. Parče gaze navlažite i iscedite pa stavite preko kapaka i pokrijte suvom gazom. Oblogu zadržite oko 20 minuta.

Kada sušite kosu ”pod kapom” možda Vas oči jako peku pod dejstvom toplote i pare. Ako ste to primetili, trebalo bi da zatvorite oči i tako ostanete dok se kosa suši.

Previše konzumiranja alkoholnih pića, provod u noćnim satima, duga izloženost veštačkom svetlu mogu uzrokovati crvenilo očiju, otečenost kapaka, pojavu podočnjaka i zamućenje pogleda. U tim situacijama, više vremena treba posvetiti kvalitetnom spavanju.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation