UN dijeta

Trajanje UN dijete je tri meseca, tako da spada u duže dijete i zasniva se ne tezi da se na zdrav način ne može smršati preko noći. Ne zna se ko je izmislio ovu dijetu, a primenjuje se širom sveta, tako da nosi naziv UN ili unicef dijeta.

Ova dijeta nije komplikovana, ali treba da budete uporni i dosledni, da bi dijeta imala uspeha koji priželjkujete.

UN dijetu čini pet dana i to:

– dan za proteine
– dan za skrob
– dan za ugljene hidrate
– dan za voće
– dan za vodu (svega jednom u toku mesec dana)

Važno je znati da se svakog dana doručkuju voćke u svežem stanju (na primer, dve jabuke, jabuka i kruška, kruška i pomorandža). Naravno, unos vode je neograničen, ali preporučuje se četrt sata pre obroka.

1. dan za proteine – možete jesti meso, ribu, jaja, mleko i mlečne proizvode i drugu hranu koja sadrži mnogo proteina, ali obavezno je i povrće u svežem stanju, koliko god želite.

2. dan za skrob – dozvoljava se unos krompira, graška, sočiva, integralnih žitarica, pasulja ali obavezne su salata i supa.

3. dan za ugljene hidrate – dan kada možete da jedete slatkiše, obroke sa testeninama i slično.

4. dan za voće – i sam naziv govori, što više različitog voća. Samo izbegavajte voće koje ima naročito kiseo ukus, jer previše kiselosti loše deluje na sistem varenja. Sutradan primenite opet dan za proteine ili dan za vodu, ako se uklapa u plan.

5. Dan za vodu – neće Vam naročito teško pasti jer se primenjuje jednom u mesec dana. Dozvoljen je samo unos nezaslađenih tečnosti – vode, čaja, kafe, voćnih sokova. Sutradan primenite dan za proteine.

Ako ispoštujete ova pravila, metabolizam će Vam biti brži i trebalo bi da se rešite petnaest do trideset suvišnih kilograma, posle tri meseca ove dijete. Pored toga, ova dijeta je korisna jer ćete navići da jedete voće početkom i tokom dana. Srećno!

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation