Uklanjanje mladeža

Koža je naš najveći organ. Njena težina može biti od 10 do 20kilograma, a površina od 1,5 do 2 metra kvadratna. Naša koža ima dvadeset lojnih žlezda u to spadaju i znojne žlezde kao i metar krvnih sudova, četiri metra nerava i 5000 senzornih korpuskula i oko pet dlaka.

Mladeži mogu biti različite boje počevši od svetlo kestenjaste do tamno smeđe. Oni su okruglog oblika, tamniji su od drugog dela kože, njihove promene su dobroćudne. Površina mladeža može da bude gruba, meka ili glatka. Mladeži mogu izgledati lepo ali isto tako neke osobe ih moraju odstraniti zbog malignog melanoma.

Ukoliko se odlučite da uklanjate mladeže pre toga razgovarajte sa svojim lekarom a mi ćemo Vam dati par metoda pomoću kojih se uklanjaju mladeži.

Površinsko uklanjanje

– mladeže uklanja zajedno sa površinskim delom kože. Pri tome njegov koren ostaje u koži i zbog toga se mladež može ponovo povratiti. Posle ove metode ostaće ožiljak koji je tamnije boje u odnosu na drugi deo kože.

Hirurško odstranjivanje

– pomoću ove metode se mladež uklanja sa sve korenom. Ožiljak je veoma mali a najčešće i skroz nestane. Plastični hirurzi izvode ovu metodu.

Lasersko uklanjanje

– mladeža se većinom koristi iz estetskih razloga. Metoda laserom može da izbledi mladeže koji se nalaze u nivou kože isto kao i ispupčene mladeže koje takođe može i da izravna. Posle ovog tretmana ožiljci su vrlo mali.

Pre uklanjanja mladeža konsultujte se sa Vašim lekarom kako biste utvrdili da je uklanjanje bezopasno. Potrebno je da uradite detaljni pregled.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Hrana za lepotu
Ojačavanje noktiju
Skidanje šminke
Saveti za šminkanje
Kako natapirati kosu
Nega područja oko očiju
Kako se rešiti peruti
MORATE ZNATI: Jednostavan trik pomoću kojeg ćete ukloniti mitesere jednom za svagda!
Namazala je lice sa samo dva sastojka i rešila najveći problem sa kožom! Recept koji morate probati…
JABUKOVO SIRĆE čini ČUDA za vašu KOŽU I TELO - pogledajte kako da ga koristite!
Moja prijateljica ima 64 godine i svi joj zavide jer nema ni jedne BORE! Otkrila mi je svoju tajnu
Čuvajte ovu smesu u ustima 60 sekundi i uklonićete sav kamenac sa zuba! (RECEPT)
Post navigation