Uklanjanje mladeža

Koža je naš najveći organ. Njena težina može biti od 10 do 20kilograma, a površina od 1,5 do 2 metra kvadratna. Naša koža ima dvadeset lojnih žlezda u to spadaju i znojne žlezde kao i metar krvnih sudova, četiri metra nerava i 5000 senzornih korpuskula i oko pet dlaka.

Mladeži mogu biti različite boje počevši od svetlo kestenjaste do tamno smeđe. Oni su okruglog oblika, tamniji su od drugog dela kože, njihove promene su dobroćudne. Površina mladeža može da bude gruba, meka ili glatka. Mladeži mogu izgledati lepo ali isto tako neke osobe ih moraju odstraniti zbog malignog melanoma.

Ukoliko se odlučite da uklanjate mladeže pre toga razgovarajte sa svojim lekarom a mi ćemo Vam dati par metoda pomoću kojih se uklanjaju mladeži.

Površinsko uklanjanje

– mladeže uklanja zajedno sa površinskim delom kože. Pri tome njegov koren ostaje u koži i zbog toga se mladež može ponovo povratiti. Posle ove metode ostaće ožiljak koji je tamnije boje u odnosu na drugi deo kože.

Hirurško odstranjivanje

– pomoću ove metode se mladež uklanja sa sve korenom. Ožiljak je veoma mali a najčešće i skroz nestane. Plastični hirurzi izvode ovu metodu.

Lasersko uklanjanje

– mladeža se većinom koristi iz estetskih razloga. Metoda laserom može da izbledi mladeže koji se nalaze u nivou kože isto kao i ispupčene mladeže koje takođe može i da izravna. Posle ovog tretmana ožiljci su vrlo mali.

Pre uklanjanja mladeža konsultujte se sa Vašim lekarom kako biste utvrdili da je uklanjanje bezopasno. Potrebno je da uradite detaljni pregled.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Ojačavanje noktiju
Kako čupati obrve
Ubod krpelja
Kako negovati lice
Kako srediti kosu
Svaki drugi dan, sipala je FLAŠU PIVA na kosu. Kad pročitate zašto, sledićete njezin primer!
Ovo je sastojak koji svi imate kod kuće, a rešava najgore kožne probleme!
Mislila je da neće uspeti da se reši ožiljaka od akni ali onda je čula za ovu masku...
Pomešala je sodu i kokosovo ulje, dobila je kremu za lice koja ju je pomladila 5 godina! NEVEROVATAN...
MORATE ZNATI: Jednostavan trik pomoću kojeg ćete ukloniti mitesere jednom za svagda!
JABUKOVO SIRĆE čini ČUDA za vašu KOŽU I TELO - pogledajte kako da ga koristite!
Ostavila i doktore u čudu: Koristite OVAJ LEK i vaša kosa će rasti kao luda!
Post navigation