Uklanjanje mladeža

Koža je naš najveći organ. Njena težina može biti od 10 do 20kilograma, a površina od 1,5 do 2 metra kvadratna. Naša koža ima dvadeset lojnih žlezda u to spadaju i znojne žlezde kao i metar krvnih sudova, četiri metra nerava i 5000 senzornih korpuskula i oko pet dlaka.

Mladeži mogu biti različite boje počevši od svetlo kestenjaste do tamno smeđe. Oni su okruglog oblika, tamniji su od drugog dela kože, njihove promene su dobroćudne. Površina mladeža može da bude gruba, meka ili glatka. Mladeži mogu izgledati lepo ali isto tako neke osobe ih moraju odstraniti zbog malignog melanoma.

Ukoliko se odlučite da uklanjate mladeže pre toga razgovarajte sa svojim lekarom a mi ćemo Vam dati par metoda pomoću kojih se uklanjaju mladeži.

Površinsko uklanjanje

– mladeže uklanja zajedno sa površinskim delom kože. Pri tome njegov koren ostaje u koži i zbog toga se mladež može ponovo povratiti. Posle ove metode ostaće ožiljak koji je tamnije boje u odnosu na drugi deo kože.

Hirurško odstranjivanje

– pomoću ove metode se mladež uklanja sa sve korenom. Ožiljak je veoma mali a najčešće i skroz nestane. Plastični hirurzi izvode ovu metodu.

Lasersko uklanjanje

– mladeža se većinom koristi iz estetskih razloga. Metoda laserom može da izbledi mladeže koji se nalaze u nivou kože isto kao i ispupčene mladeže koje takođe može i da izravna. Posle ovog tretmana ožiljci su vrlo mali.

Pre uklanjanja mladeža konsultujte se sa Vašim lekarom kako biste utvrdili da je uklanjanje bezopasno. Potrebno je da uradite detaljni pregled.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Sponzorisano sa stranog weba:

Još zanimljviih tekstova:

Kako se rešiti neprijatnog zadaha
Vežbe za vid
Ljuštenje kože
Kako uviti kosu
Saveti za šminkanje
Kako ojačati kosu
Piling od kafe – uklanja celulit i neguje kožu
Svaki drugi dan, sipala je FLAŠU PIVA na kosu. Kad pročitate zašto, sledićete njezin primer!
Tajna zanosnih Japanki: Ovo stavljaju na kožu svaki dan i zato nikad ne stare
Pomešala je biber i jogurt i nanela na lice: Čudotvorno dejstvo ju je oduševilo!
Tamne mrlje i pege će nestati sa vaše kože uz ovaj prirodni losion
Zašto je važno da svakog jutra očistite jezik: Sve dobrobiti drevne metode!
Post navigation