Trikovi u ishrani

Ponekada nije dovoljno samo da pazite koju vrstu namirnica unosite u organizam. Naravno, važno je da se hranite zdravo, ali bi trebalo da obratite pažnju i na sledećih nekoliko trikova koji će vam pomoći da se oslobodite masnih naslaga na stomaku.

Često vam se dešava da ujurite gladni u kući i uzmete prvu namirnicu iz frižidera koja vam je na dhvatu ruke. To je velika greška i jedan od glavnih razloga stvaranja naslaga na stomaku – prebrzo konzumiranje hrane, jer naprosto nemamo vremena da primimo signal o tome da smo siti i jedemo više nego što je potrebno. Zato za svaki obrok planirajte bar 30 minuta. Takodje, bitno je id a ne jedite stojeći i u hodu i naravno dobro sažvaćite hranu.

Takođe, veoma je važno da ne preskačete doručak je će vas u usporotnom spopasti napad gladi oko podneva pa samim tim ćete pojesti više. Zato kad austanetete poejdite neku laganu hranu ili voćku.

Vežbajte ujutro. Ove vezbe su od onih tokom dana jer poboljšavaju toleranciju na glukozu, što čini da organizam zadržava manje zalihe masti.

Uđite u trag napadima gladi. Razmislite kada najčešće imate potrebu da nešto gricnete i tako ćete otkriti u kojim situacijama i koliko često jedete a da zapravo niste gladni.

Gotova jela sadrže mnogo šećera, pojačivača ukusa i dodataka koji podstiču apetit, pa zato više jedemo. Zato kuvajte svakodnevno svežu hranu, izbegavajte so i umesto nje koristite što više začinskog bilja (peršun, bosiljak).

Popijte svakoga dana najmanje dva litra, ali ne zaboravite i na konzumiranje caja. Ovaj napitak je pravo skladiste antioksidanta koji su odgovorni za ubrzavanje metabolizma i sagorevanje masti, a nalaze se upravo u čaju. Takodje i studija Američkog časopisa o kliničkoj ishrani pokazala je da su žene koje su često pile čaj, tokom četrnaestogodišnjeg perioda dobile manje kilograma od žena koje nisu unosile ovaj napitak.

(Ana Stankovic)

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation