Ovo je sastojak koji svi imate kod kuće, a rešava najgore kožne probleme!

Ako imate tu sreću da nikad u životu niste patili od akni i bubuljica, blago vama. Nažalost, većina devojaka i momaka se kad-tad susrela s ovim problemom, a ljubitelji pririodne nege kažu da je rešenje u vašoj kuhinji.

med za lice

Med se vekovima koristi za negu kože i kose, pa tako danas na policama u drogerijama možete naći veliki broj proizvoda koji ga sadrže – ili barem tako piše na pakovanju. Kad malo bolje pogledate sastav, videćete da jeftinije kreme i maske sadrže samo aromu meda, dok ga one malo skuplje zaista sadrže, ali samo u tragovima.

Dobra vest je da vam nije potrebna skupa kozmetika da biste koristili med za negu kože. Potreban vam je samo, (pogađate) – med!

Med je poznat kao sjajan antibiotik i bori se protiv širokog spektra bakterija, pa je upravo zato veoma popularan među devojkama koje se bore protiv akni izazvanih bakterijama. Najbolje je da ga kostite u vidu maske koja se nanosi na čisto lice i drži se oko 30 minuta. Ako uspete da u roku od tih pola sata ne poližete sav med s lica (što vam ne preporučujemo, jer ćete tako pojesti i sve bakterije koje su se nakupile) onda ga lepo operite mlakom vodom i videćete da koža odmah izgleda lepše i mekše.

Ovu masku smete da stavljate svakodnevno jer ne može da naškodi, a već za nekoliko dana ćete primetiti poboljšanje.

Zanimljivo je da je med podjednako popularan i kod devojaka koje nemaju akne, već izrazito suvu kožu – jer ima izuzetno svojstvo da hidrira.

Postupak je isti – kašika meda na čisto lice, ostaviti pola sata, pa isprati.

Probajte, neće vas ništa koštati, a milioni žena se kunu da čini čuda.

izvor: 24sata

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation