Suvo voće

Suvo voće obiluje vitaminima i mineralima, ima jako lep ukus, a može da bude i saveznik u rešavanju nekih zdravstvenih teškoća. Osim toga, suvim voćem možete da zamenite grickalice koje nimalo nisu zdrave za Vas.

Suvo grožđe
– izuzetno obiluje borom, mineralom koji umanjuje gubljenje koštane mase kod dama u doba menopauze. Evo savršenog obroka: suvo grožđe u količini jedne šake dodajte u jogurt, kao i malu količinu oraha. Time se pospešuje jačanje kostiju i izbegava osteoporoza.

Suve trešnje
– obiluju antioksidansima koji pospešuju ozdravljenje kada se radi o gihtu, artritisu i upali mišića.

Datula – urna
– umesto slatkiša, jedite urne! Urna je poznata po niskom glikemijskom indeksu, to jest sporije oslobađaju šećer u kome duži period ostaje nivo energije.

Suve smokve
– svega 4 suve smokve na dan snabdeće Vas dovoljnom dnevnom količinom gvožđa koju doktori savetuju da bi se izbegla anemija. Preporuka je da ih jedete uz sok pomorandže, zato što C vitamin pospešuje varenje gvožđa.

Suve kajsije
– pravi izbor za sve koji pate od visokog krvnog pritiska. Suve kajsije obiluju kalijumom, so je u jako niskom procentu. Ispitivanja su utvrdila da deluju kao preventiva na pojavu visokog krvnog pritiska i bolesti srca.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation