Suve i ispucale usne

Ispucale usne ne izgledaju nimalo privlačno. Kada vazduh sadrži veći procenat vlage, dolazi do sušenja vode u Vašim usnama. Kao rezultat toga, javljaju se pukotine na predelu usana, a to nikako nije estetski. Uložite malo truda i rešićete ovu neprijatnost.

Površinu usana uvek namažite balzamom pre nego što upotrebite suvlji karmin, pre nego što legnete da spavate, pre nego što izađete iz kuće ako je vetrovit dan ili je jaka vrućina.

Kada se istuširate, usne namažite balzamom i sloj rasporedite starom četkicom za zube koju više ne koristite za pranje zuba.

Nemojte oblizivati usne. Oblizivanjem usana samo doprinosite još većem isušenju.

Da bi usne bile glatkije, povećajte unos vode. Za tu svrhu, možete koristiti preparat sa shea maslacem, petrolatumom, hijaluronskim kiselinama kao i dimetikonom, da vlaga usana uvek bila na optimalnom nivou.

Nemojte upotrebljavati voštani balzam za usne. Bolje rešenje su viskozni, da bi učinak bio mnogo veći. Kod hronično ispucalih usana, preporučuje se upotreba balzama sa ceramidima, da bi se koža usana regenerisala.
Izbegavajte balzame sa lanolinom i mirisom cimeta, jer će njihova primena dodatno pogoršati situaciju.

Da biste skinuli sloj kože sa usana koji je u opadanju, pomoći će Vam nanošenje balzama sa alfa – hidroksidnom kiselinom. Dakle, nemojte ljuštiti taj sloj kože niti upotrebljavati piling ni gel koji su namenjeni licu.

Za očuvanje Ph ravnoteže površinu usana namažite balzamom, pa tek onda perite zube i umijte lice.
Da biste bili sigurni da Vaša pasta za zube ne dovodi do ispucalih usana, izbegavajte paste sa natrijum lauril sulfatom.

Ukoliko se, i pored navedenih mera i dalje suočavate sa ispucalim i grubim usnama, obratite se dermatologu za savet, zato što je moguće da je takvo stanje usana odraz neke Vaše alergije. Žvale ćete izlečiti pomoću antibiotik – kreme.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation