Sunčanje u solarijumu

Brojne polemike na temu toga da li je zdravo sunčati se u solarijumu ili ne, navele su vas sigurno, da se bar jednom i sami zapitate koja je verzija pretpostavki tačna i da li u težnji za preplanulim tenom i van sunčane sezone, u solarijum treba otići, ili ne?

Odgovori su jednostavni:

Solarijum, ne predstavlja nikakvu opasnu, niti štetnu spravu koja će ugroziti vaše zdravlje, jedino ukoliko je mera njegovog korišćenja zdrava i prilagođena vama. To znači, da broj tretmana sunčanja i njihovo trajanje, morate strogo prilagoditi i odrediti prema svom tenu. Što je vaš prirodni ili prethodnim sunčanjem postignut ten svetliji, to broj tretmana koje upražnjavate, kao i njihovo trajanje, mora biti manje i na to ne smete zaboraviti. Trajanje tretmana povećavajte postepeno, i nikako ne upražnjavajte više od jednog tretmana na dan!

Neposredno pre ulaska u solarijum, skinite sav zlatni ili srebrni nakit sa sebe! Jer bi reakcije ovih plemenitih metala, pod uticajem solarnih lampi mogle da se odraze štetno po vas.

Ne koristite parfem ili druga hemijska sredstva pre ulaska u solarijum.

Držite oči zatvorene, jer količina solarnog zračenja lampi može da utiče negativno na vaš vid.

Uverite se u higijenu aparata u koji ulazite, jer bi nedovoljno čist aparat mogao da predstavlja izvor brojnih zaraznih oboljenja.

Ono što je jednako bitno jeste i to da su lampe unutar aparata potpuno ispravne i uredno zamenjene.

Ne tuširajte se bar sat vremena nakon izlaženja iz solarijuma.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation