Vežba koja zamenjuje 1000 trbušnjaka: Ravan stomak za 60 sekundi!

Trbušnjaci su mnogima najmrskija vežba, a opet mnogi žele ravan i čvrst stomak. Srećom, stručnjaci za fitnes pronašli su rešenje koje, tvrde, zamenjuje čak 1.000 trbušnjaka.

Reč je o statičnoj vežbi u kojoj sva težina tela leži na dlanovima i nožnim prstima, a telo je ravno kao daska.

Vežba koja zamenjuje 1000 trbušnjaka

Pri izvođenju ove vežbe telo ne sme da se pomeri ni milimetar, a ono je put do ravnog i čvrstog stomaka, kao i do bezbolnih leđa jer jaki trbušni mišići podupiru kičmu. Ako upražnjavate ovu vežbu nekoliko puta nedeljno do deset minuta, imaćete bolje rezultate nego da ste uradili 1.000 trbušnjaka.

Pre izvođenja vežbe proverite da li je telo u pravilnom početnom položaju, i to poštujući ovih pet tačaka:

– Pritisnite dlanove čvrsto o pod i rastegnite ramena tako da budu što udaljenija jedno od drugog, pazeći da je vrat što izduženiji. Trebalo bi da vašim rukama bude prijatno, a ne kao da će svaki čas popustiti.

– Najviše treba da deluju stomačni mišići, ali trebao bi da osetite “požar” i u nogama. Ako nemate taj osećaj, postavite pete još dalje oslanjajući se na prste stopala tako da se kvadricepsi još više napnu, pa stisnite zadnjicu kako biste aktivirali mišiće u donjem delu tela.

– Zadnjicu držite niže, ne visoko. Telo neka bude kao ravna linija, a ne kao trougao.

– Kako biste sebi olakšali držanje tela u ovom položaju, ritmično udišite i izdišite.

– Da biste bili sigurni da vam je telo ravno, zamislite da vam čaša vode balansira na donjem delu leđa ili da se lopta kotrlja od potiljka do peta bez da zapnete u donjem delu leđa.

Postupak izvođenja vežbe:

– Pritisnite ruke i kolena o pod tako da su vam zglobovi u ravni s ramenima, a leđa ravna. Pogled podignite oko 30 centimetara ispred sebe. Nos prema podu, a potiljak paralelan s plafonom.

– Ispružite desnu nogu unazad tako da su prsti savijeni, a zatim ispružite i levu nogu. Težina tela treba u potpunosti da leži na rukama i nožnim prstima.

– Stisnite celi središnji deo tela i zadržite 20 do 60 sekundi.

– Odmorite se. Spustite kolena na pod i sedite na pete tako da se palčevi dodiruju dok su kolena razdvojena. Spustite torzo do bedara, s čelom lagano dodirujući pod. Ruke ispružite ispred sebe i opustite.

– Ponovite. Uradite tri ponavljanja. Kada izvođenje vežbe postane lakše, produžite vreme na više od 60 sekundi.

izvor: zadovoljna.hr

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation