Šta raditi kada je dosadno

Naš narod ima običaj da kaže da je dosada najgora bolest. Postoje razne faze dosade: kad ne znate šta da radite, kad nemate društvo ili dragu osobu oko sebe, kad vam jednostavno nije dan. Ali, kao što ni dosada nije bolest, tako ni za nju ne postoji neki čarobni lek. Rešenje je zapravo u nama samima.

Napolju je loše vreme, a vi se dosađujete u kući? Bacite se na kućne poslove. Ne budite lenji, loše vreme je najbolje vreme za sređivanje kuće. Napravite nov raspored nameštaja, ubacite neko cveće koje će osvežiti vaš životni prostor. Ili pozovite društvo. Loše vreme je idealno za razne varijante kućnih sedeljki. Spremite nešto na brzaka, nađite neki dobar film ili neku društvenu igru, pozovite društvo i zabavite se.

Ukoliko nikako ne možete da se organizujete sa društvom, a niste u fazonu da vam se izlazi, pročitajte neku dobru knjigu, ili sami pogledajte neki film za koji ste čuli da je dobar, ali nikako niste imali vremena da se sami u to uverite. Surfujte Internetom, ali nemojte da vam Fejsbuk i Tviter bud primarni. Nađite neki zanimljiv blog o tematici koja vas interesuje, igrajte igrice (verujte da godine nisu ograničenje 🙂 )

Prošetajte. Ako mislite da vam je toliko dosadno i da imate sve vreme ovog sveta, idite u šoping ili prošetajte psa. Ako ga nemate, pod hitno nabavite jednog, sa pravim ljubimcem vam nikad neće bti dosadno. Možda vam zvuči čudno i mislite da će vas posmatrati kao čudaka, ali idite sami u bioskop ili pozorište. Posetite sami neki muzej ili koncert za koji pre niste imali vremena. Možda do sad niste obraćali pažnju, ali osvrnite se. oko vas je puno ljudi koji sami radi te iste stvari. Možda vam ovo može biti prilika za neko novo prijateljstvo.

Budite kreativni. Iz dosade se ponekad mogu izroditi fantastične ideje. ,,Posetite’’ vaš tavan i podrum, nađite neki stare stvari, odeću ili igračke, i ukoliko imate decu, obradujte ih vašim ,,inovacijama’’. Prefarbajte staru saksiju ili policu, odagnaćete dosadu, bićete korisni i ponosni na svoje malo umetničko delo 🙂

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation