Šta raditi kada boli zub

Uzrok mnogih neprospavanih noći praćenih bolom, očajem i ponekom suzom, i jednako toliko, bolom upropašćenih dana, jeste ništa drugo do zubobolja.

Da bi ste bar do prvog odlaska kod svog zubara odklonili ili ublažili zubobolju, potrebno je da prepoznate i ustanovite na kakve spoljne promene ili delovanja vaš zub reaguje bolom.

– Ako je zub koji vas boli pokvaren i čak šupalj, ono što vas može trenutno spasiti bola jeste da prvo operete zube, a nakon pranja u pomenutu šupljinu pažljivo ubacite mali komadić leka protiv bolova ili leka za umirenje nerava. Pripazite da pljuvačkom ili jezikom ne otklonite prisustvo leka već ga ostavite da se rastopi i nakon par minuta delovanjem umiri vaš bol.

– Ukoliko nemate pri ruci lek, ili jednostavno zub koji vas boli nema šupljinu, na vrh prsta nanesite kaladont i sa njim namažite površinu i zub koji vas boli. To će stvoriti osećaj blagog trnjenja i ublažiti osećaj bola.

– Kada je uzrok bola dopiranje hladnog vazduha do zuba, potrudite se da taj deo prekrijete toplim šalom, maramicom ili bar rukom i da ga ugrejete.

– Bol uzrokovan kontaktom sa slatkom hranom otklonite tako što ćete detaljno oprati zube i opet na taj zub naneti malo kaladonta.

– Izbegavajte zadržavanje gutljaja rakije na bolnom mestu, jer rakija svojim delovanjem može ozbiljno i dodatno da ošteti ne samo zub koji vas boli, već i zube okolo njega.

Svaki od navedenih saveta, neka vam posluži kao alternativna i brza pomoć, samo do prvog odlaska kod stomatologa, koji će imati jedino pravo i trajno rešenje za vaš bol.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Sponzorisano sa stranog weba:

Još zanimljviih tekstova:

Bubuljice lečenje
Kafa za zdravlje
Kako ublažiti bol
Bolovi u vratu
Pravilan hod i nega stopala
Prirodno lečenje bronhitisa
Kako čitati misli
Kako meriti temperaturu bebi
Kako brzo spremiti ispit
Kako započeti dopisivanje
Hrana koja topi masne naslage
Uz pomoć čuvarkuće recite zbogom cistama u organizmu
Post navigation