Šta raditi kada boli zub

Uzrok mnogih neprospavanih noći praćenih bolom, očajem i ponekom suzom, i jednako toliko, bolom upropašćenih dana, jeste ništa drugo do zubobolja.

Da bi ste bar do prvog odlaska kod svog zubara odklonili ili ublažili zubobolju, potrebno je da prepoznate i ustanovite na kakve spoljne promene ili delovanja vaš zub reaguje bolom.

– Ako je zub koji vas boli pokvaren i čak šupalj, ono što vas može trenutno spasiti bola jeste da prvo operete zube, a nakon pranja u pomenutu šupljinu pažljivo ubacite mali komadić leka protiv bolova ili leka za umirenje nerava. Pripazite da pljuvačkom ili jezikom ne otklonite prisustvo leka već ga ostavite da se rastopi i nakon par minuta delovanjem umiri vaš bol.

– Ukoliko nemate pri ruci lek, ili jednostavno zub koji vas boli nema šupljinu, na vrh prsta nanesite kaladont i sa njim namažite površinu i zub koji vas boli. To će stvoriti osećaj blagog trnjenja i ublažiti osećaj bola.

– Kada je uzrok bola dopiranje hladnog vazduha do zuba, potrudite se da taj deo prekrijete toplim šalom, maramicom ili bar rukom i da ga ugrejete.

– Bol uzrokovan kontaktom sa slatkom hranom otklonite tako što ćete detaljno oprati zube i opet na taj zub naneti malo kaladonta.

– Izbegavajte zadržavanje gutljaja rakije na bolnom mestu, jer rakija svojim delovanjem može ozbiljno i dodatno da ošteti ne samo zub koji vas boli, već i zube okolo njega.

Svaki od navedenih saveta, neka vam posluži kao alternativna i brza pomoć, samo do prvog odlaska kod stomatologa, koji će imati jedino pravo i trajno rešenje za vaš bol.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Sponzorisano sa stranog weba:

Još zanimljviih tekstova:

Kako smanjiti holesterol
Proširene vene - lečenje
Kako izbeliti zube
Tumačenje snova
Kako poboljšati cirkulaciju
Kako imati lepe zube
Kako prevazići strah
Saveti za učenje
Saveti za lepotu
Kako da nadjem dečka
Kako smršati
Kako započeti dopisivanje
Post navigation