Šta jesti posle treninga

Upražnjavanjem bilo kog fizičkog treninga, vaše telo je izloženo trošenju određenih zaliha energije.

Zato je neposredno nakon treninga potrebno tu energiju obnoviti određenom ishranom.

U protivnom, vaše telo će ono što mu je potrebno za rad crpeti iz mišićnih rezervi i time će se vaša mišićna masa potencionalno smanjiti, što je obrnuto od prave svrhe i vaše namere. Istovremeno, intezivan i efikasan trening će iz vas iscrpeti određenu količinu neophodne tečnosti, pa je nakon, kao i za vreme treninga preporučljivo popiti dovoljno vode.

Da bi ste najlakse postigli nadoknadu potrebne energije, posle treninga unesite one namirnice, koje su bogate ugljenim hidratima, vitaminima i proteinima.

To su: kašičica do dve meda ili par komadića čokolade, kašičica šećera. Voće, bilo da je ceđeno u vidu soka ili u komadima. Najbolje je, da je to pomorandza, mandarina ili limun, zbog prisustva vitamina C, koji posebno osvežava vaš organizam u trenucima posle pojačanog fizičkog napora, i povećava vašu otpornost. Sveže zeleno povrće, bareno ili pohovano pileće ili ćureće belo meso bogato proteinima, jaja. Sve vrste slanih i ukusnih supa i čorbi, čiji sadržaj bogat vitaminima brzo dopire u vaš krvotok i hrani ga.

Naravno, ne zaboravite da količina unete hranenakon treninga, treba nivo izgubljenih materija da nadoknadi, nikako da ih udvostruči.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation