Šta se desi u vašem organizmu ako jedete beli luk i med u isto vreme?

Priroda nam može pružiti neke od najboljih prirodnih lijekova za mnoge bolesti, koji mogu značajno poboljšati naše zdravlje. Bijeli luk je jedan od najmoćnijih prirodnih lijekova koji može ići rame uz rame s nekim od najboljih antibiotika, pa čak biti i efikasniji.

med

On može zaštititi naš organizam od bakterija, gljivica i infekcija, ali da bi bilo efikasnije, važno je da se konzumira na prazan želudac. Naučno istraživanje je pokazalo da će vaš organizam biti bolje zaštićen ako jedete češnjak ujutro prije obroka, jer se time povećavajuantibakterijska svojstva.
Bijeli luk ima više od 400 aktivnih sastojaka; to je izvor vitamina (A, B1 i B2, C), minerala, dijetalnih vlakana, aminokiselina, esencijalnih ulja, biljnih masti, enzima, željeza, joda, kalcija, kaliaj, sumpora, selena i fosfora.

Snaga bijelog luka je čovječanstvu poznata odavno, te se njegove zdravstvene prednosti koriste već stoljećima. Ako se koristi na redovnoj osnovi može poboljšati cirkulaciju krvi, ukloniti dodatne masnoće iz našeg tijela, sprječiti srčana oboljenja i smanjiti visok krvni pritisak. Sve u svemu, sigurno je da je bijeli luk najmoćniji antioksidans, piše Worldhealthinfo.

Najbolji način da konzumirate bijeli luk je bez ikakve pripreme, sirovog, jer slicin njegov aktivni sastojak je “deaktiviran” ako se izloži toploti, piše energyhealthyfood.

Izrežite bijeli luk, ostavite 15 minuta prije nego ga konzumirate na prazan stomak. Još bolja kombinacija je da ga pomiješate sa medom i tako konzumirate jer ćete se osjećati energičnijim i zdravijim.

Čuvajte zdravlje!

Izvor: radiosarajevo

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Hrana od koje se mršavi
Smanjivanje apetita
Smršajte pijući kafu: Dovoljno je da znate ovaj trik!
Želite ravan stomak? Ovo treba da grickate...
OVAJ OTROV UNIŠTAVA VAŠE KOSTI: Ipak, mnogi ljudi ga konzumiraju barem jednom dnevno!
Jela sam ovih pet stvari i slučajno se UGOJILA za samo mesec dana!
Evo zašto NIKADA ne biste smeli da pijete VODU dok jedete! Može biti VRLO OPASNO…
Pogledajte šta kombinacija 2 NAJZDRAVIJE namirnice na svetu čini vašem organizmu!
Skuvali su ŽIR i dobili efikasan lek za štitnu žlezdu (RECEPT)
Kako prebroditi prazničnu trpezu bez stomačnih tegoba?
Nema potrebe da uzimate lekove, kada ova mešavina može OČISTITI CREVA za čas posla! Uz sve to je i v...
Jela meksičke kuhinje – šarolikost boja i ukusa
Post navigation