Saveti za solarijum

Moderna tehnologija je smislila brze načine za dobijanje preplanulog tena. Ukoliko ,,ne spavate’’ u solarijumu, možete imati i lep ten i zdravu kožu. Bitno je pridržavati se određenih saveta za zdravo sunčanje.

Obucite odeću koje je pogodna za sunčanje. Neki ljudi će se odlučiti za nošenje kupaćeg kostima, a drugi radije biraju da ne nose nikakvu odeću da bi se izbegli bele linije. Obavezno vežite kosu u rep, kako vam ne bi padala na lice. Uklonite šminku, losione ili bilo kakvu kozmetiku sa vašeg lice i tela. Ove stavke mogu da povećaju osetljivost vaše kože na UV zrake, potencijalno izazivajući opekotine na površini kože. Jedino možete pre ulaska u solarijum naneti malo losiona za sunčanje, ako želite i ako vas kozmetičar posavetuje tako. Ti losioni povećaju efektivnost UV zraka i daće vam lepši ten.

Stavite zaštitne naočare preko očiju. Izlaganje visokim nivoima UV zračenja može da izazove oštećenje očiju, ako ne pazite. Nošenje naočare pomaže da se minimizira šteta. Postavite tajmer na solarijumu prema vašem tipu kože.

Ako imate osetljivu kožu, ne bi trebali biti duže od pet minuta prvi put. Postepeno povećavajte vreme, ali ne preterujte. Ako imate normalnu kožu, krenite od pet minuta. Ovaj tip kože dopušta malo više izlaganja UV zracima, tako da postepeno možete povećavati vreme i do 12 minuta. Ako imate visoko tolerantan tip kože, što znači da se ne gori na suncu, za početak dovoljno je pet minuta i postepeno možete povećavati na više od 15 minuta.

Lezite u solarijum onoliko koliko je namešteno vreme. Solarijum će se sam isključiti kada vreme istekne. Kada ustanete iz solarijuma, obrišite deo za ležanje sa sredstvom za čišćenje. Ako koristite solarijum , ne bi trebalo da se sunčate napolju istog dana. Sačekajte makar 48 sati do sledećeg odlaska u solarijum.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation