Saveti za šminkanje

Gotovo da nema žene koja ne voli da se šminka jer smatraju da sa šminkom izgledaju lepše, privlačnije, izazovnije, ženstvenije. To i jeste tačno. Šminka pokriva nedostatke a ističe lepe delove lica. Međutim, najvažnije je kako se nanosi šminka.

Ukoliko nemate mogućnosti da odete u kozmetički salon i priuštite sebi profesionalno šminkanje, mi ćemo vam dati nekoliko saveta pomoću kojih ćete se našminkati za vrlo kratko vreme, tako da to izgleda savršeno.

Najvažnije je da odaberete kvalitetnu šminku i adekvatan pribor za nju. To na primer, znači da bi trebalo da imate više četkica za nanošenje rumenila, odnosno četkice različitih veličina.

Pre nanošenja pudera na lice, trebalo bi da nanesete podlogu. To može biti nega blaga, hidrirajuća krema koja će prijati vašoj koži, koja će je brzo upiti.

Sledeće što treba da nanesete je puder. Ako se odlučite za puder u prahu, trebalo bi da odaberete što veću četku, kojom ćete ga naneti na lice. Ako se, pak, odlučite za tečni puder, najpre, pri samoj kupovini obratite pažnju na to da odaberete puder koji je najpribližniji boji vaše kože. To možete proveriti tako što ćete istisnuti malo tečnog pudera na prst i izvući tanku liniju oko brade. Sačekajte da se malo osuši, odnosno da kože upije i tada ćete videti koja boja najviše odgovara vašoj koži. Znači, odaberite puder kojim ćete postići prirodan izgled, a ukoliko imate preplanuli ten, savetujemo vam da izbegnete nanošenje pudera.

Što se tiče nanošenja korektora, nemojte ga utrljavati u kožu. Jednostavno stavite malo korektora i povucite preko podočnjaka. Nakon toga ga samo malo utapkajte. Nakon nanošenja korektora, trebalo bi da nanesete malo pudera u prahu na isto mesto.

Kada je reč o rumenilu, ono će učiniti da vaše lice blista i sija. Rumenilo bi trebalo da nanosite velikom četkom, širokom, od prirodne dlake. Savetujemo da ga naneste tako što ćete se nasmešiti i naneti ga na vrhove obraza. Najbolje bi bilo da ga naneste jednim potezom, znači od jagodica ka slepoočnicama. Nakon toga, povlačite četku laganim kružnim pokretima od sredine prema kraju lica. Na kraju četkom pređite preko nosa i brade, kao i čela, kako bi to bilo ujednačeno.

Nemojte zaboraviti da našminkate oči. Pazite samo da ih previše ne naglasite, pa da to deluje grubo. Postoji pravilo da se uveče, odnosno za večernje izlaske koriste tamnije intenzivne nijanse a preko dana svetlije nijanse. Prilikom nanošenja šminke na oči, najbolje bi bilo da koristite sunđeraste aplikatore. Lepo na očima izgledaju bela ili roza senka, a pazite da ne preterate sa nanošenjem crvene, ljubičaste ili plave šminke. Takođe obratite pažnju da nikada ne senčite ceo kapak istom bojom. Nakon toga izvucite crnu liniju alajnerom po kapcima i nanesite maskaru na trepavice. Jedan, najviše dva sloja je sasvim dovoljno.

Na kraju namažite usne. Obavezno prvo nanesite olovku za usne, koja treba da bude tamnija od ruža koji nanosite. Usne najpre uokvirite njome i to krenite od krajeva, prema sredini. Nakon toga nanesite ruž. Ako je ruž mat, ne treba vam olovka jer se on neće razlivati. Olovka za usne ne bi trebalo da odudara mnogo od boje ruža za usne.
Nadamo se da će vam naši saveti pomoći u tome da se pravilno našminkate i izgledate lepo.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation