Saveti za raskid

Gubitak voljenje osobe, odnosno raskid, sam po sebi nikada nije lak. Ljudi mogu glumiti da im je dobro, da ih to nije pogodilo, ali to je samo maska. To sigurno nije tačno. Koliko god vremena proveli sa nekim, bilo da je to par meseci ili par godina, uvek je bilo lepih trenutaka, koje nije lako zaboraviti. Međutim, ako je došao kraj, trebalo bi se suočiti sa tim i što brže to prebroditi kako bi nam bilo lakše. To nije jednostavno, ali mi ćemo vam dati nekoliko saveta koji vam mogu biti od pomoći ako se nađete u ovoj situaciji.

1. Ako vam je teško slobodno se isplačite. Nemojte osećaj tuge držati u sebi, izrazite ga. Biće vam lakše kada se isplačete. Ako se zatvorite u sebe i pokušavate to da sakrijete, odnosno potiskujete to, bićete stalno napeti i nervozni. Nemojte se dvoumiti da li da popričate sa nekim o raskidu, slobodno to uradite. Primetićete koliko ćete se bolje osećati.

2. Nemojte se stalno preispitivati i tražiti krivca. To više nema svrhe. Bilo da ste krivi vi ili vaš partner, posle raskida to nije bitno. Stalnim preispitivanjem i razmišljanjem o tome ćete samo mučiti sebe.

3. Prekinite svaki kontakt sa vašim bivšim partnerom. Tako će biti lakše i vama i njemu. Ako odlučite da ostanete prijatelji i da se i dalje viđate, uvek će se bar jedna strana potajno nadati pomirenju. Tako ćete samo produžiti patnju i nećete moći da prebolite i zaboravite. A i sami znate da to nema svrhe. Kada se jednom prekine, ne može više nikada biti kao pre.

4. Posle raskida se posvetite sebi. Idite u šoping, kod frizera, izađite u provod, jednostavno radite stvari koje niste dok ste bili u vezi. Dobra ideja je i da obnovite stara prijateljstva. Pozovite neke drugarice ili drugove sa kojima dugo niste bili u kontaktu i predložite im da se vidite. Što više se družite i budite u kontaktu sa ljudima. To će vam sigurno poboljšati raspoloženje.

5. Počnite da se bavite nekim novim aktivnostima. Možete upisati kurs nekog stranog jezika ili krenuti nešto da trenirate. Fizička aktivnost je uvek dobrodošla. Utiče na zdravlje ali dovodi i do dobrog izgleda. Međutim, možete se posvetiti i nečem drugom kao što je na primer čitanje knjiga ili učenje.

Kao što ste mogli primetiti trebalo bi da uvedete neke novine u vaš život, da radite nešto što do sada niste radili. Kada vam dan bude ispunjen, nećete imati vremena da tugujete i razmišljate o bivšem parnteru. Znači kada popunite svoje vreme, nećete imati vremena za negativna razmišljanja i nećete biti usamljeni. To i jeste vaš cilj. Zašto razmišljati o nečemu što je prošlo? Važna je budućnost. Zato razmišljate pozitivno, pa će vam i život biti lepši i uživaćete u njemu. Vi ste sami „krojač“ svoje sreće.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation