Saveti za mišićnu masu

Vaši mišići moraju da imaju zalihe energije i hidratacije da bi što duže bili nabildovani, izvajani i čvrsti. Zato je jako bitno, pored redovnog treninga, i zdrava ishrana i korišćenje zdravih suplemenata.

Da bi se nabildovali, ne morate samo dizati tegove. Postoji još mnogo načina za to. Kada se probudite ujutru, uradite par serija skokova i istezanja naizmenično kako bi razradili mišiće i povećali njihovu tvrdoću. Trenirajte dnevno makar 30 minuta kako bi mišićima obezbedili svakodnevni napor . bitno je da ne dozvolite da vam telo dehidrira.
Zato dnevno unosite dosta tečnosti, pogotovo za vreme treninga, a možete početi i sa unosom suplemenata ko što je kokosova voda, koja u sebi sadrži male količine šećera koji će obnoviti vašu energiju.

Trenirajte visokom i srednjim intenzitetom. Za svaki skup vežbi, odradite od 10 do 15 ponavljanja sa manje od jednog minuta pauze izmedju serija. Mlečna kiselina izaziva peckanje u mišićima kada intenzivno vežbate i tako stimuliše rast mišića. Najmanje tri ovakva treninga sedmično obezbediće vam dovoljnu količinu vežbanja za stimuisanje izgradnje mišića. Postepeno će te povećavati broj i intenzitet treninga.

Jedite dovoljno za rast mišića. Vi će te se boriti za izgradnju mišića s jedne strane, a hteti da smršate sa druge? To nikako ne može u isto vreme. Ako baš morate da skinete koji kilogram, bar bi vaš unos proteina morao ostati isti, a smanjitie unos masne hrane i rafinisanih ugljenih hidrata. Ako želite da se održi ili poveća mišićna masa u fazi mršavljenja, pokušajte da jedete malo jače danima kad vežbate, posebno sat pre i posle vežbanja. Unos hrane smanjite danima kad ne vežbate. Obezbedite sebi dovoljno sna i odmora.

Izgradnja mišića i njihov oporavak počinju tokom sna. Ako to ne činite, možete se povrediti i tako ne postići željeni cilj.

Postavite razumne ciljeve, pratite vaš napredak i budite strpljivi. Počnite polako, nemojte se obeshrabriti, ali ne očekujte čuda ako vam genetika nije predodredila velike mišiće. Bitno je sačuvati zdravlje i dobru formu što duže.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation