Saveti za masnu kosu

Karakteristike masne kose su suvi krajevi, masno i slepljeno teme, bez volumena i sjaja. Ovaj tip kose je teško kontrolisati, pramenovi se teško ukrote i ne može držati dobro svaku frizuru .

Masna kosa je u najvećem broju slučajeva povezana sa razvojem kožnih problema, uključujući i akne na licu i vlasištu. Često pranje je najgora stvar koju možete da uradite u tom sučaju. Prečesto pranje će izazvati da vaše teme nadoknađuje nedostatak masnoće i proizvode još više ulja. Trik je u tome da dobijete prirodna ulja za kosu, ali u izbalansiranom stanju. Zato kosu ne perite češće od dva puta nedeljno.

Kada perete kosu, koristite blagi šampon koji je dizajniran za svakodnevnu upotrebu (ali ne morate da ga koristite toliko često), jer je specijalno napravljen da bude nežan prema vlasištu i neće ga iritirati da proizvodi dodatne masnoće. Kada je u pitanju balzam, ne primenjujte ga na korenu kose ili ćete rizikovati što vaša kosa izgledati još masnije. Uvek isperite kosu hladnom ili mlakom vodom. Pri samom dnu koristite tretman toplim uljem direktno na samoj glavi, nežno masirajući teme utrljajte ga ulje u kožu temena, a zatim ispirite kosu temeljno.

Ne koristite češalj kada imate masnu kosu, već četku. Zabacite glavu unapred i četkajte se u kontr smeru, kako bi izbegli slepljivnje kose. Potrudite se da je ne vezujete često u konjski rep. ako ipak morate da je skupite, neka to bude pletenica ili je jednostavno zakačite šnalom. Ukoliko imate jako masnu kosu, u vodu pri ispiranju dodajte malo sirćeta ili soka od limuna, koji će razbiti molekule kiseline.

Da biste bili sigurni da se kosa ne masti još više, ne dirajte je često u toku dana. Ako redovno vežbate, perite je nakon svakog vežbanja kako bi isprali znoj sa nje.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation