Saveti za lepotu

Ko ne teži da bude lep? Posebno žene. Sve bi uradile da budu lepe, zanosne, da im se dive… Ali i muškarci su ti koji žele da budu lepi, da se dopadnu ženama, pa zato mnogo rade na svom izgledu. Mi ovaj text ipak posvećujemo lepšem polu i nadamo se da će uz naše savete dugo ostati lepe i privlačne.

Žene bi posebnu pažnju trebalo da posvete NEZI KOŽE. Na prvom mestu ćemo vam napomenuti da je potrebno da se umivate nekoliko puta dnevno. Time skidate sve nečistoće sa kože. Kada očistite na lice na njega možete naneti tonik kojim pomaže zatvaranju pora, kako koža više ne bi upijala prljavštine i bakterije. Važno je i da imate svoj peškir a ne zajednički sa nekim od ukućana. Taj peškir bi trebalo da menjate najmanje 2 puta nedeljno. To je potrebno iz razloga što se na njemu skupljaju bakterije koje prilikom brisanja tim peškirom, možete preneti na lice.

Šminku bi trebalo da skinete obavezno posle izlaska, znači uveče, pre spavanja a na lice možete naneti neku umirujuću kremu. Lice nikada nemojte dirati prljavim rukama ili cediti bubuljice njima. U toku dana lice uvek može namazati nekom blagom hidratantom kremom kako bi koža imala potrebnu vlažnost. Pomenutom kremom slobodno namažite i ruke i noge. Ako je vaša koža izrazito suva, koristite neku visoko hidratantnu kremu. Kosa je takođe odraz ženine lepote, zato se trudite da uvek bude čista i lepršava. Nokti bi uvek trebalo da vam budu uredni, a ako imate vremena i nalakirajte ih kako bi izgledali lepše.

Pored pomenutog, potrebno je voditi računa i o celulitu ili strijama. O tome možete da se raspitate kod osobe koja ima problem sa tim, pa vam može preporučiti neku kremu koja joj je pomogla i dati neke dobre savete kako biste rešili ovaj problem.

Bitno je da vodite računa i o višku kilograma. Uvek je lepše videti vitku ženu nego onu koja je gojazna, nezategnuta i bilo šta da obuče ne izgleda lepo na njoj. Zato na vreme obratite pažnju na to jer kad se ugojite, već je kasno i teško je skinuti kilograme. Pazite na svoju ishranu, izbegavajte slatkiše i brzu hranu jer je to ono što goji. Umesto toga jedite žitarice, voće i povrće i laganiju hranu.

Pijte puno tečnosti jer je ona neophodna organizmu. Pročišćava ga a istovremeno a pomaže i da koža izgleda lepše. Zato popijte najmanje 2 l vode dnevno a ako možete i više. Nemojte zaboraviti da se bavite sportom. To je dobro za zdravlje a posebno za izgled. Zategnućete svoje telo i dobićete mišiće na kojima će vam svi zavideti. Zato, ako ništa ne trenirate, odnosno ne bavite se nikakvim sportom, nekoliko puta nedeljno šetajte ili trčite 45 min do sat vremena. Vaše telo će vam biti zahvalno na tome.

Uz pomenute savete sigurno ćete izgledati lepo, a samim tim bićete i puno samopouzdanja i elana za sve što treba da uradite.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation