Saveti za dijetu‏

Prava je veština, među brojnim dijetama izabrati onu koja je idealna baš za vas. Sa izborom dijete morate biti oprezni, jer na način na koji ćete je upražnjavati utiču mnogi faktori, kao što su vaša starost, pol, zdravstveno stanje, fizička spremnost, pa čak i razmera vaše visine i broja kilograma sa kojima započinjete dijetu.

Ono čega se prevashodno trebate pridržavati jeste to da pazite da ne ugrozite svoje fizičko zdravlje.

Dijetu sprovodite postepeno i najbolje uz savet stručnog lica, kao što je vaš lekar ili nutricionista. Oni će poznavajući vaše trenutno stanje najbolje propisati dijetu odgovarajuću za vas. Ne bi bilo loše da se pre započinjanja dijete podvrgnete proveri i ispitivanju vašeg pulsa, krvnog pritiska, nivoa šećera i triglicerida u krvi i da srazmerno rezultatima tačno znate koje namirnice najstrožije treba da izbacite, a koje tek da ponekad preskočite ili smanjite. Proveru i ispitivanje istih, ponovite i za vreme sprovođenja dijete, ali i posle, kako bi ste znali da li postižete ili ste postigli željeni cilj. Jer ispravna dijeta, ne bi trebalo da vam omogući samo gubitak kilograma, već i da vas iznutra učini zdravijim, a da li je tako, najbolje će pokazati vaša krv.

U svakom slučaju, sa adekvatnim unosom tečnosti u organizam koji optimalno iznosi oko dva litra na dan i sa umerenom fizičkom aktivnošću, uz redovnu konzumaciju voća i povrća umesto namirnica bogatim ugljenim hidratima i mastima, za početak sigurno nećete pogrešiti.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation