Prirodno lečenje dijabetesa

Dijabetes, naročito tip 2, je sve rasprostranjenije oboljenje, pogotovo sa povećanjem potrošnje rafinisanih šećera i konzumiranja brze hrane. Tip 1 dijabetesa se smatra potpuno neizlečivim u medicinskim udžbenicima , a jedini dostupan tretman je ubrizgavanje insulina na dnevnoj osnovi. Međutim, s napretkom alternativnih vidova medicine, dijabetes, da li je tip 1 ili tip 2, može da se izleči korišćenjem raznih programa prirodnog izlečenja.

Topla preporuka za dijabetičare je postepen prelazak na sirovu ishranu. Pored toga, potrebno je i eliminisanje šećera iz ishrane, kao i prelazak na sirovo mleko ili njegove alternative. Postoje mnoge zamene za mleko koje su danas dostupne svima, kao što su pirinčano mleko, mleko od ovsa ili badema. Oni su izuzetno zdravi i mogu se lako napraviti i kod kuće.

Smokvini listovi su najpoznatiji u prirodnom lečenju dijabetesa, ali i u lečenju bronhitisa, genitalnih bradavica, ciroze jetre, visokog krvnog pritiska… Dok još ne počne da donosi plodove od mladog lišća kuvajte čaj i pijte ga u većim količinama. Dijabetičarima je potrebno manje insulina kada u lečenju koriste ekstrakt smokve, najbolje ujutro pre doručka.

Cimet je dugo bio poznat kao dobar izvor za lečenje dijabetesa, iz razloga što snižava LDL holesterol i trigliceride unosite preko hrane, na bilo koji način, u slatkom ili slanom, makar pola kašičice dnevno. Cimet oponaša insulin u krvi, tako da može odmah smanjiti potrebu za veštačkim unosom insulina.

Maslinovo ulje smanjuje nivo holesterola i može sprečiti kako kardiovaskularne bolesti, tako i ateroskleroze i šećerne bolesti. Prevencija dijabetesa počinje kontrolom težine i pravilnom ishranom. Mediteranska ishrana se pokazala kao jako korisna u lečenju dijabetesa, jer mnogo koristi maslinovo ulje, odnosno nezasićene omega kiseline. Pre spavanja popijte poa decilitra maslinovog ulja, ali imajte na umu da ono ima dosta kalorija.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Ishranom kontrolišite krvni pritisak
Sindrom hroničnog umora
Lečenje glavobolje
Lečenje upale grla
Kako zaustaviti dijareju
Kako brzo skinuti temperaturu
Natečene vene sprečavaju protok krvi prema srcu, evo kako da sredite problem (RECEPT)
Uzrok raka za koji morate da znate: Doktor otkriva kako da proverite kiselost želuca!
BILJKA DOKAZANO LEČI 75 POSTO SVIH TUMORA U 15 DANA: Naučnici tvrde da se nijedan tumor nije vratio!
Metoda uspostavljanja vida po Norbekovu. Zahvaljujući njoj hiljade ljudi su zaboravili na naočare za...
16 Znakova da je vaša JETRA preopterećena TOKSINIMA koji vas čine debljim!
Kako otklještiti uklješteni živac u lumbalnom delu (išijas): 2 jednostavna načina osloboditi se bola
Post navigation