Prirodne maske za lice

Zašto platiti dosta novca za maske za lice pune hemikalija, kada možete da koristite neke osnovne sastojke iz kuhinje da napravite sopstvenu laku i hidratantnu maske i piling za lice?

Predlažemo vam par recepata za maske, koji odgovaraju svim tipovima kože.

1) Za ovu masku su vam potrebna 2 belanca i 2 kašike nemasnog jogurta. Pripremite ih tako što će te odvojite belanaca od nekoliko jaja i staviti ih u činiju. Dodajte 2 kašike jogurta, pomešajte i nanesite na lice. Ostavite nekoliko minuta, a zatim isperite lice toplom vodom.

2) Šećer je odličan sastojak za uklanjanje mrtvih ćelija sa površine kože, a da ne oštećuje kožu. Maska podrazumeva mlaku vodu, ali vi možete upotrebiti ulje umesto vode , ako imate suvu kožu.

Umešajte 2 kašike šećera sa 3 kašike tople vode, tako da se granule šećera rastvore. Nanesite na lice i nežno umasirajte u kožu. Isperite mlakom vodom ili toplim peškirom koji je napareno nad parom.

3) Kafa i kakao su odavno poznati kao blagodeti za kožu. Ukombinaciji, smanjuju nadutost u licu i području oko očiju. Iako kafa i kakao u zrnu su najbolji piling za kožu, možete ih prilagoditi svom tipu kože dodajući jogurt ili pavlaku i med, ako imate suvu kožu ili sok od limuna, ako imate masnu kožu.

Umešajte 4 supene kašike mlevene kafe, zatim 4 supene kašike kakao praha, 8 kašika nekog mlečnog proizvoda kako smo vec naveli i 2 supene kašike meda ili sok od limuna. Kafa i kakao treba da budu u sitnom prahu tako da ne ogrebu lice. Pomešajte ih u posudi i dodajte jogurt ili pavlaku i mešajte dok masa ne postane jednolična.

Na kraju umešajte med ili limun. Nanesite smesu na čisto lice i vrat i pustite da se maska osuši. Navlažite peškir i pritisnite ga na lice da bi skinuli masku, a zatim isperite mlakom vodom. Ako imate osetljivu kožu, izbegavajte trljanje lice jer talog kafe može ogrebati vašu kožu. Ovu masku možete da uskladištite u frižideru nekoliko dana.

Maske treba da stoje na licu 10-15 minuta. Pranje maske možete uraditi toplim peškirom. Pokrenite peškir ispod tople vode, iscedi višak vode, a zatim pritisnite na lice za minut. Zatim nežno isperite masku u kružnim pokretima.

Vodite računa da održavate svoje lice bez ožiljaka i da ukoliko je potrebno razmislite i o ulepšavanju svog lica na razne načine putem savremenim estetskih metoda.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation