Preventiva i lečenje opadanja kose

Svaka dama želi da ima bujnu i lepu kosu. Zato, kada kosa počne da opada iz bilo koga razloga (to može biti promena godišnjih doba, neredovno šišanje, neodgovarajuća nega kose i ishrana) nastaje panika.

Takođe, treba znati da ovom problemu doprinose i godine, sa godinama kosa gubi na kvalitetu, a svakako je važan i genetski faktor.

Predstavljamo Vam nekoliko korisnih saveta:

– hrana koju unosite u organizam odražava se i na kosi. U integralnim žitaricama, krastavcu, krompiru i paprici ima silicijuma koji ima veoma povoljan uticaj na kosu. Isto tako, niskomasno meso obiluje belančevinama i gvožđem, koji kosu čine snažnijom i ukoliko kosa opada – ublažiće problem.

– naučnici su došli do zaključka da katehini iz zelenog čaja indirektno onemogućavaju da kosa jako opada.

– čaj od lišća koprive doprinosi zdravlju, gustini i sjaju kose.

– moć mlevene paprike je da pospeši cirkulaciju, zahvaljujući njoj hranljive materije lakše dolaze do kože glave. Na taj način kosa raste brže.

– crveni luk ima sposobnost da pomogne i kod drastičnijeg gubljenja kose, potvrdili su stručnjaci posle praktičnih ispitivanja. Način primene – 2 puta na dan naneti sveži sok ovog povrća na kožu glave, i ponavljati svakodnevno tokom 60 dana.

Trudite se da ne dovede svoju kosu do te faze da vam bude jednostavno neophodna transplantacija kose. Iako su cene takvog tretmana sada sve pristupačnije, probajte prvo prirodnim putem da vodite računa o svojoj kosi i da je negujete.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation