Podočnjaci

Ako ne spavate dovoljno, već duže ste premoreni, izloženi stresnim situacijama, podočnjaci nisu ništa čudno.
Navedeni faktori dovode do remećenja cirkulacije, koža u predelu očiju je bleda, pa su podočnjaci naglašeniji.

Ako u ishrani nemate dovoljno vitamina, ne spavate dovoljno, može se poremetiti i funkcija nadbubrežne žlezde koja inače ima zadatak i da reguliše nivo vode i mineralnih materija u telu.

Kolutovi tamne boje ispod očiju – nije baš estetski, a neretko se i ”nasleđuju” – ako više dama u Vašoj užoj familiji ima podočnjake, šta god da preduzmete, delovaće samo privremeno.

Evo više predloga kako da se bar nakratko oslobodite tamnih kolutova:

– metalnu kašiku potopite u što je moguće hladniju vodu. Potom tako hladnu kašiku stavite na oko, gde treba da ostane minimalno 1 minut.

– može Vam pomoći i krema koja se koristi za lečenje hemoroida. Nabavite kremu koja sadrži kvasac, kao i ulje jetre morskog psa i namažite na područje oko očiju i provereno će dati rezultate

– tanje isecite krastavac, pa krugove kao kompresu stavite na oči kada zažmurite. Tako će se Vaše oči odmoriti.

– vrećicu crnog čaja potopite u hladnu vodu. Vrećicu stavite na oči gde treba da ostane narednih deset minuta da bi se umanjio otok koji je nastao zbog deponovanja tečnosti.

– nemojte jesti hranu koja sadrži puno soli. Takva hrana dovodi do toga da tečnost duže ostaje u organizmu.

– pri spavanju, Vaša glava treba da bude podignuta. Tako ćete izbeći da se tečnost skladiši ispod očiju i da se tu formiraju neugledne vrečice.

– dobro izmutite 4 – 5 belanaca i masu pomoću četkice nanesite na lice i oko očiju. Tako će koža biti zategnutija, sa mnogo manje otoka. Bilo bi dobro da pre mazanja na lice, u masu sipate 1 – 2 kapi ulja veštičje leske, što je takođe dobro protiv otoka, a onemogućiće da se belanci suviše brzo osuše.

– trudite se da unosite dovoljnu količinu vode. U slučaju dehidracije, organizam reaguje tako što pravi ”zalihe” vode, pa je zato regija oko očiju natečena.

– pre nego što legnete da spavate, odložite kontaktna sočiva ukoliko ih koristite.

– za umivanje lica najbolja je hladna voda, posle buđenja ili kad god uočite otok oko očiju. Hladna voda će u ovom slučaju umanjiti otoke i podstaći cirkulaciju.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation