Pet otkačenih načina da ukrasite svoj dom

Mislite da su cvetni aranžmani sačinjeni isključivo od cveća? Volite prirodu, ali su vam klasični buketi i cvetni aranžmani dosadili, a još se u cvećarama prodaju po veoma visokim cenama.. Ako je sve ovo istina, a vi volite prirodu, kao i da radite nešto kreativno, onda pročitajte tekst koji sledi. Cvetni aranžmani koje vam predlažemo su sve osim onog na šta ste navikli, a sasvim jednostavno ih možete napraviti od onoga što verovatno već imate kod kuće ili svaki dan nalazite u prirodi.

Šareno drvo

Mnogi bi rekli da ovakvo drvo nema veze s tim što su cvetni aranžmani. I nema. Ovo je vaše šareno drvo, sasvim originalno i neponovljivo. Sve što vam je potrebno jeste jedna grana iz prirode, po mogućstvu tanka i razgranata, šareni ukrasni papir ili tkanina, žica za cveće, ili bilo koja tanka zelena savitljiva žica, lepak i makaze. Napravite prvo listove tako što ćete izrezati papir u obliku lista, taj oblk i veličinu možete smisliti sami. Pazite samo da listovi budu jednakog oblika, jer ćete ih lepiti jedne na druge. Za ovo možete koristiti šablon koji ste napravili od kartona. Isecite žicu na trake od 15 do 20 centimetara i stavite duž poleđine isečenog lista da imitira žilicu u sredini. Namažite lepak, a potom nalepite drugi list, tako da dobijete jedan list, šaren sa obe strane. Žicu presavijte da napravite talasiće i drugi kraj vezujte za grane.

Pletena vaza

Imate običnu vazu od providnog stakla, ili veću čašu i milje? Ne, nikako nemojte staviti cveće u vazu, a vazu na milje. Umesto tog obavijte milje oko vaze ili čaše, zategnite što čvršće, odsecite višak koji se bude napravio i na tim mestima pažljivo zašijte ivice. Pazite samo da dobro prošijete svaki pleteni deo. Dobićete izvanrednu optičku iliziju, ako ovakvu vazu napunjenu vodom i ispunjenu cvećem postavite blizu izvora svetlosti.

Paket aranžman

Stari globus koji vam više na treba, brojne šišarke sa letovanja i školjke koje ste sakupljali, sve pojedinačno može činiti dosta zbrke po stanu, ali prikupljeno na jedno mesto postaje efektni aranžman. Isecite globus na pola i jednostavno stavite u njega sve šišarke i školjke. Šišarke prvo zbog veličine. Ako ovde uglavite i manje okrugle sveće napravićete izazovnu kreaciju, podsetnik na sva vaša putovanja.

Vino i romantika

Ovakvi cvetni aranžmani nisu za one koji se ne slažu sa onom starom «U vinu je istina». Ustvari, ovo i nisu «cvetni aranžmani», jer je za jedan ovakav aranžman potrebno je mnogo zapušača od vina. Ali ovakvi «cvetni aranžmani» mogu reći mnogo o vašem ukusu. Napravićete ih za par minuta, ne računajući vreme potrebno za ispijanje flaša i flaša vina. Dakle, nabavite jednu veču cilindričnu posudu od stakla, u njenu sredinu stavite dužu čašu, a u čašu sveću, Prostor između posude i čaše ispunite vinskim čepovima. Sveću zapalite, i –eto. Otmena romantika, sve uzev.

Plutajuće brusnice

Oni koji ne vole vino mogu preći na brusnice. «Cvetni aranžmani» – brusnice čine – jedna veća staklena posuda, cilindričnog ili kockastog oblika, može i obična staklena čaša ako planirate da aranžman rasporedite na više mesta, brusnice i plutajuća sveća. Stavite brusnice u posudu, napunite vodom do izvesnog nivoa i na površinu stavite belu plutajuću sveću. I imajte lep romantičan provod. Ne jedite brusnice posle, biće natopljene vodom, najverovatnije i voskom.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation