Jela sam ovih pet stvari i slučajno se UGOJILA za samo mesec dana!

Jednog sunčanog majskog jutra, posle 25 godina verne borbe, moj metabolizam je kapitulirao. Od njega mi je ostala treća fioka u ormanu rezervisana za uske farmerke koje više ne mogu da obučem.

Ja sam jedna od onih devojaka koje volite da mrzite. Trpam majonez u gurmansku pljeskavicu, jedem kolače posle ponoći i ne vidi mi se. Barem je tako bilo do skoro.

farke_1000x0

Brat i ja smo bili toliko mršavi u srednjoj školi da su nas zezali da imamo pantljičaru. E, pa izgleda da je uginula.

Godine bespoštednog krkanluka su u meni stvorile čudnu aroganciju kakvu imaju ljudi koji stalno piju i ubeđeni su da njima neće ništa da se desi. Naravno, desilo se. Kada je došlo vreme za prolećno čišćenje ormana shvatila sam da nemam šta da obučem. Nije to bilo ono žensko prenemaganje – nisam mogla da uđem ni u jedne farmerke osim onih koje liče na trenerku.

Kombinacija sramotno nezdrave hrane i kretanja prosečne kornjače uzele su svoj danak. Zbog ove četiri namirnice uspela sam da se ugojim skoro pet kila za mesec dana.

– Pasta

Moj prvi i najveći greh. Jeftina je, ukusna i najbrže stiže. Za 200 dinara dobiješ porciju koja može da zasiti slona. Pošto samo tokom jednog obroka uneseš pola kilograma testa i masnog sira, možda nećeš dobiti surlu, ali salce sigurno hoćeš, sve vreme blaženo misleći da si prošao bagatelno! Najgore je što si posle tolikog testa naduven kao Ivica Dačić posle “Miljacke” pa sve to zaliješ gaziranim sokom.

Ubi me prejaka moka

Volim kafu, ali posebno mesto u mom srcu imaju kafići koji je ukrase, stave bogat šlag, natrpaju šećer i pospu magični napitak čokoladnim mrvicama. To moje jutarnje zadovoljstvo može da ima više kalorija od čokoladne torte, a čak ga nisam ni računala u obrok! Sada razmatram kaskadnu dijetu.

– Brzi Gonzales je laž

Mnogo volim sir i to onaj najgori, punomasni. Mlečni proizvodi brzo goje, a u stanju sam da stavim pavlaku na sendvič, sve vreme sipajući kajmak i sira preko. Gojenje obično zamišljamo kao parče torte na tanjiru, ali kažu da je porcije sira veličine kutije šibica siguran put do teretane. Brzi Gonzales laže, jeo je neki bezukusni biljni kačkavalj.

– Krompir

Kako bih se hranila zdravije jela sam dosta ribe, ali uz to je obavezno išla salata od krompira. Mnogo salate od krompira. Restovan krompir, bareni krompir, mladi krompirići, svi tako naivno povrćkasti a puni skroba. Tek kada sam stala na vagu shvatila sam da nije sve što raste u bašti pogodno za liniju. Uz ovu dijetu možete da izgubite 4 kilograma za nedelju dana, ali postoji caka!

I naravno:

Pica (očigledno ali problematično)

Svima je jasno da pica goji, ali mislim da je ona zapečatila moju sudbinu. Za moj današnji izgled kriva je Diablo pica koju mogu da jedem za svaki obrok. Kažem vam iz iskustva, probala sam. Kupim veliku picu i onda jedno smotam za doručak, drugo za ručak i treće ponesem u noćnu smenu. A kilogrami mi rade prekovremeno.

izvor: 24sata

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation