Odvikavanje od pušenja

Mnogi vaši pokušaji da se odviknete od cigareta, sigurno su se završili odustajanjem i neuspehom, a otuda i vašim ličnim porazom, jer uprkos svesti koliko su cigarete po vas štetne ipak niste uspeli da prekinete da ih konzumirate.

Kako se odvići od cigareta?
To je pitanje koje se može smislom preobratiti i u pitanje: kako nadmudriti svoju zavisnost?

Odgovor na to leži u vašoj podsvesti. Sve dok volja kojom donosite odluku da prekinete ovaj porok nije apsolutno čvrsta, dotle i vaše odvikavanje neće biti uspešno.

Da bi ste osnažili svoju volju, potrebnu da se odviknete, prvo zamislite sve one štetne uticaje koje cigarete imaju na vas i vašu okolinu? Zamislite koliko je vaše zdravlje i zdravlje ljudi u okolini time ugroženo? Koliko je zbog cigareta oštećen vaš mesečni ili godišnji budzet? Vrlo brzo, postaće vam jasno da je svaki od odgovora na pitanja koja ste zamislili, zapravo jedan razlog više da cigarete ostavite. To će vam dati volju.

Naoružani voljom, sada je vreme da odluku koju ste doneli i realizujete! Počnite polako.

Svakog drugog dana, umanjite ukupan broj cigareta za po tri. Tako će, za nedelju dana, vaš porok biti prepolovljen, a time i put odvikavanja, do pola završen.

Onda je vreme da već prepolovljen broj dnevno zapaljenih cigareta, na isti način, ali već svakodnevno, umanjujete za po dve. To će dati rezultat da ćete za narednih pet dana doći do dve cigarete za dan.

To će ujedno biti i poslednji korak u vašem sada već gotovo uspelom odvikavanju. Jednu cigaretu konzumirajte ujutru uz kafu, drugu ostavite za kraj dana, uveče.

Onda kada vam postane jasno da vam tokom čitavog dana cigareta ne nedostaje, biće vam jasno sve, sledeća jutarnja kafa će vam sama prijati.
Bićete rešeni poroka.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation