Napravite svoj parfem kod kuće

Svaka žena obožava kreme, dezodoranse i parfeme. Može se reći da bez njih se ne može. Međutim, nije sve jedno ako primetite, da određena osoba koristi isti parfem kao i Vi. Naravno, svi bi želeli da se ističu, a dobar parfem će to i omogućiti. Zato, uzmite stvari u svoje ruke i napravite jedinstven miris za sebe i to kod kuće!

Prva varijanta ili bolje reći recept za parfem je sledeći: pomešajte 10 ml ulja od jojobe i 10-15 kapi eteričnog ulja. I to je to! Veoma jednostavna priprema. Ulje jojobe sadrži korisne sastojke, koji ne isušuju kožu i nije potrebno dodavati sredstva za konzervaciju. Pored toga što neguje kožu, ovaj parfem će duže i intenzivnije mirisati.

Preporučujemo da tečnost stavite u tamnu bočicu i polako promućkajte ulja više puta. Nakon toga ostaviti od prilike nedelju dana da se sastojci sjedine uz svakodnevno mućkanje. Ako smatrate da je neka aroma suviše slaba, dodajte od nje još nekoliko kapi.
Upotreba: prstom nanesite na kožu ( na zglobove, iza ušiju, na vrat… u suštini gde god želite).

Drugi recept se sastoji od više komponenata i njegovu osnovu čini alkohol, zbog čega će biti ređe teksture.

Sastojci:
10 ml alkohola (70%)
10-15 kapi eteričnog ulja
2 kapi tinkture benzoeve kiseline (može se izostaviti, međutim, igra važnu ulogu u očuvanju kvaliteta parfema)
pola kašičice glicerina (može se izostaviti, ali će dati bolju teksturu)

Prednosti drugog recepta su značajne. Ako dodate malo vode u celu kompoziciju, moći ćete da je koristite i u obliku spreja. Neophodna je bočica koja ima rasprskivač. Napunite ga i ponesite sa sobom bilo gde. Idealno rešenje za izlete, putovanja ili ga koristite na poslu kada zatreba dodatna svežina.

Ovi parfemi su prirodni i ne sadrže štetne materije. Pored toga, možete i sami sastavljati svoje omiljene mirisne note. Jeftini su i popravljanju raspoloženje. Eterična ulja različito utiču na ljude, zato raspitajte se o njihovim dejstvima i na osnovu toga ćete moći da kreirate raznorazne kompozicije. Postoje male specijalizovane radnje gde možete nabaviti najbolje arome i kući započeti proizvodnju mirisa koji će nositi baš Vaš karakter.

Da li ste dobili volju da isprobate svoju kreativnost i svoje parfeme? Samo hrabro!

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation