Namirnice koje smanjuju bolove

Kada Vas muče menstrualni boloviglavobolja ili migrena, ne treba odmah da pijete lekove. Probleme takve vrste možete mnogo zdravije da otklonite:

đumbirom – u đumbiru se nalazi mnogo antioksidanasa, zbog kojih ima moć da smanji delovanje 2 tipa enzima u ljudskom telu, a koji imaju udela u različitim zapaljenjima. Đumbir u ishrani trebalo bi da koriste i bolesnici koji pate od bolesti kostiju, zato što doprinosi ublažavanju bola i ukočenosti, saveznik je i bolesnicima sa akutnim tegobama i bolovima.

ananasom i papajom – u ovom tropskom voću nalaze se enzimi koji deluju direktno na izvor bola. Ananas i papaja se mogu jesti u svežem stanju, a moguće je i spravljanje svežeg soka, koji je vrlo ukusan. Pomaže kod ublažavanja hroničnih bolova unutar tela.

kokosovom vodom – verovali ili ne, dehidratacija je, u najvećem broju slučajeva, uzročnik bolova – po tvrdnjama stručnjaka. Ako neretko imate bolove, uživajte u kokosovoj vodi, koja obiluje kalijumom. Kalijum pomaže da se reguliše hidratacija tkiva i da bol vrlo brzo nestane, maltene u momentu.

kiselim višnjama – bilo da se radi o hroničnom bolu, ili se bol odjednom javio, pomoć ćete naći i u kiselim višnjama ili soku višnje. Ovo voće je dobar izvor antioksidanasa i fitonutritijenata, koji zaustavljaju neke od enzima koji imaju udela kod upala. Neka istraživanja ističu sposobnost višanja da pomognu pacijentima sa artritisom. Kiselim višnjama lakše ćete se osloboditi bola u predelu mišića, posle napornih vežbi.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation