Najbrži način za mršavljenje

Najosnovnije za znati je da je gubljenje težine sagorevanje više kalorija nego što pojedete. To izgleda jednostavno i sasvim dovoljno, ali ako je zaista tako jednostavno, niko od nas ne bi imao problem povišene telesne težine.

Suviše često posežemo za drastičnim merama da vidimo rezultate – menjamo ishranu, koristimo tablete ili one čudne fitnes sprave koje obećavaju instant uspeh.

Možda ćete izgubiti težinu, ali najverovatnije će te je dobiti nazad i još mnogo više. Prava tajna mršavljenja je u malim, ali trajnim promenama. Ključno je da se zaborave instant rezultati.

Izračunajte svoj BMR. To je minimalna količina kalorija koje vaše telo treba da unese kako bi obavljalo osnovne telesne funkcije kao što su disanje i varenje.

Zatim, izračunajte vaš nivo aktivnosti za šta postoje posebne tablice koje se mogu naći na internetu. Pratite koliko kalorija jedete svaki dan u toku nedelju dana.

Koristite dnevnik ishrane da napišete šta jedete i pijete svaki dan. Budite što precizniji, i posle nedelju dana, dodajte svoje zbirove za svaki dan i sračunajte prosek da bi dobili opštu ideju o tome koliko kalorija jedete svaki dan.

Na kraju, uzmite svoj BMR broj kalorija i na njega dodajte svoje aktivnosti. Ako jedete više od zbira vašeg BMR-a i aktivnosti, vi ste pod rizikom dobijanja na težini.

Zato smanjite unos kalorija, makar za 500, kako bi mesečno gubili makar 2kg.

Imajte na umu da, ukoliko želite da izgubite samo pola kilograma masnog tkiva, morate potrošiti oko 3500 kalorija više nego što ste uneli dnevnom ishranom.

To zvuči kao mnogo kalorija, a vi sigurno ne bi želeli ni da pokušate da ih istrošite sve u jednom danu. Međutim, radeći to korak po korak, možete odrediti baš ono što treba da uradite svaki dan da se te kalorije istroše i ne vrate naknadno.

Prvi korak je samo na vama, da prelomite u glavi, i krenite sa kalkulisanjem 🙂

P.S. Ukoliko ipak želite brža rešenja, postoje i mnogi tretmani iz oblasti estetske hirurgije koji vam mogu pomoći da izgledati mršavije i zategnutije. Neki od najpoznatijih su svakako abdominoplastika i liposukcija.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation