Najbolji način za raskid

Naslov možda ne odgovara temi, jer ne postoji dobar način za raskid, ali se on može učiniti što bezbolnijim za obe strane. Ako je već došlo do raskida, kasno je da se pita šta se može popraviti i kako. Prvo i najvažnije pravio, ukoliko ste vi strana koja inicira raskid, je da to saopštite lično.

Koliko god da je veza trajala i koje god emocije da su postojale, niko od nas ne zaslužuje da za raskid sazna preo SMS-a ili Facebook-a. skupite hrabrosti i recite drugoj strani istinu u oči. Objanite zašto je došlo do toga, biće i vama lakše. Retko se dešava da ljudi posle raskida ostanu prijatelji, ali makar će te moći s čistom savešću i mirne duše da mu/joj se javite na ulici.

Budite direktni i ne pokušavajte da ga ulepšate. Sad je kasno za stvaranje nekih iluzija o tome ko je kriv. Izbegavajte fraze tipa ,,nije do tebe, u meni je problem’’, ,,želim malo da budem sam/a’’, ,,nisam trenutno za ozbiljnu vezu’’. Ne otežavajte dodatno ionako već težak trenutak.

Ne obećavajte ništa! Ne ulivajte drugoj strani lažnu nadu izjavama da će te se videti, da možete otići na piće ili da će te ostati prijatelji. Možda se to i desi, ali odmah nakon raskida je suviše rano. Pustite ga da preboli, a i vama će sigurno trebati jedan period da se ,,smirite’’, iako ste vi onaj koji raskida.

Slobodno pokažite emocije. Plačite ukoliko vam se plače, ali nikako na silu, druga strana se neće osećati nimalo lakše. Čak suprotno. Ukoliko osećate potrebu za tim, zagrlite ga/je. Ipak je to neko ko je sa vama bio par dana ili par godina, zadržao se u vašem životu i na neki način ostavio traga.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation