Mršavljenje hodanjem

Kako bi ste smršali hodanjem potrebno je da najpre obezbedite dovoljnu kondiciju i fizičku spremnost vašem telu.

To ćete postići tako, što ćete svakog dana prvo upražnjavati lagane i kratke šetnje, koje ćete vremenom postepeno produžavati. Svako hodanje, sagoreće određeni broj kalorija u vašem organizmu i umanjiti nivo masnih naslaga. Bitno je da broj ukupno unetih kalorija tokom dana bude manji od broja kalorija koje se tokom hodanja sagore. Zato, uporedo sa hodanjem, kao načinom za smanjenje telesne težine, obratite posebnu pažnju i na ishranu koje se pridržavate. Jedite zdravu i niskokaloričnu hranu.

Dok hodate, dišite zdravo i tempo hodanja prilagodite tempu svog zdravog disanja. Započnite hodanje laganom brzinom koju ćete postepeno povećavati. Onda kada osetite preteran napor ili gubitak daha, usporite. Svrha hodanja ne treba da bude da se preforsirate već da smršate.

Ukoliko osećate zamor i nemogućnost da izdržite trajanje hodanja, rešenje nije da potpuno odustanete, već da ga podelite na dva odvojena termina, recimo jutarnji i popodnevni termin.

Hodanje je najbolje praktikovati u prirodi gde je nivo kiseonika viši nego što je to slučaj blizu asfalta. Uz dovoljno unetog kiseonika moći ćete da hodate duže i proces mršavljenja će se odvijati efikasnije.

Takođe, tokom hodanja i neposredno posle njega, unosite dovoljnu količinu tečnosti koja je neophodna za zdravo funkcionisanje organizma izloženog fizičkom naporu.

Ovako opisano, pravilno hodanje, ne samo da će vam pomoći da smršate, već će i ukupno zdravlje vašeg organizma dovesti na viši nivo.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation