Mršavljenje čajevima

Poznato je da različiti čajevi, na različite načine deluju blagotvorno na vaš organizam.

Ukoliko vam je namera da smršate, upoznajte se sa tim koji čajevi će vam u tome pomoći:

Čaj od kukuruzne svile: daće odličan efekat u procesu skidanja viška kilograma. Ono što je potrebno da bi ste došli do ovog čaja jeste da u periodu cvetanja kukuruza sa ploda otkinete potrebnu svilu, obavezno pre sezonskog prskanja biljke. Zatim, izloženu direktnoj promaji ostavite je sve dok se prirodno ne osuši. Tako suvu, kukuruznu svilu, dalje pripremajte na sledeći način: dva do tri prstohvata svile, potopite u 250 ml vrele, ali ne i provrele vode. Zatim nakon pet do deset minuta, vaš čaj će biti gotov i spreman za konzumiranje. Ispijanje ovog čaja, uz isti način pripreme, potrebno je da ponavljate četiri do pet puta na dan. Kukuruzna svila nema štetnih uticaja na vaš organizam i dijetu možete bez straha sprovoditi sve dok ne budete zadovoljni kilažom.

Zeleni čaj: još jedan je od onih čajeva, koji će vam pomoći da dostignete isti cilj. Ono što je karakteristično za njega, jeste to da će on svojim učinkom posebno delovati na smanjenje masnih naslaga u predelu stomaka, odakle je inače masne naslage i najteže ukloniti. Priprema zelenog čaja je jednostavna. Potrebno je da sa 200 ml vrele vode prelijete filter kesicu ili kašičicu ovog čaja i ostavite da odstoji pet do deset minuta. Nakon tog vremena možete popiti čaj.

Ono što je važno, jeste da prilikom konzumiranja čajeva za mršavljenje, ne bi trebalo da koristite šećer kao zaslađivač jer će u protivnom dejstvo vašeg čaja biti smanjeno pa čak i zaustavljeno. Umesto šećera po potrebi koristite med koji sam po sebi ima lekovito i zdravo delovanje na organizam.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation