Mesečeva dijeta

Sigurno ste čuli za mesečevu dijetu jer je ona jedna od najpopularnijih. O njoj pričaju mnogi.
Ako se odlučite za ovu dijetu, morate paziti na faze Meseca. To je ono na šta treba da se usresredite.
Ova dijeta traje samo 24 sata i treba da se sprovodi kada počne faza mladog meseca. Držanje dijete kada je pun mesec neće dati rezultate.

Znači ova dijeta počinje kada izađe mlad mesec, a to je kada se Mesec nađe između Zemlje i Sunca. To, međitim, sa Zemlje nije vidiljivo ali obeleženo je u kalendaru zatamnjenim krugom, pa to možete tamo proveriti.

Za tih 24 sata dok traje dijeta, hranu ne smete konzumirati. Smete da pijete samo tečnost, najbolje vodu a može i sokove ali samo prirodne, nezaslađene. Možete popiti i neki blagi biljni čaj ali nezaslađen. Sok koji pijete može biti od voća ili povrća. Najbolje je sami iscedite voće i napravite ga jer ćete tako biti potpuno sigurno da nema dodatog šećera.

Gazirani sokovi su zabranjeni kao i zaslađeni čajevi. Mleko i alkohol takođe ne smete piti.
Što se tiče količine tečnosti, najbolje bi bilo da popijete izmedju 2 i 4 litre. Poželjno je što više.
Bilo bi dobro da se bavite nekom fizičkom aktivnošću jer je ona poželjna kod ove dijete.
Možete raditi neke vežbe kod kuće ili otići u šetnju, što će vam pomoći u gubitku kilograma.

Na ovoj jednodnevnoj dijeti možete izgubiti čak 3 kilograma.
Da biste pomogli vašem organizmu da se prilagodi na promene, posle ove dijete konzumirajte lakšu hranu par narednih dana.
Pored toga što je namenjena gubitku kilograma, ova dijeta pročišćava organizam, pomaže mu da se odmori a jača i imuni sistem.

Jedino što je loše kod ove dijete je što ne daje trajan rezultat. Zato ako se jedni od onih ljudi koji imaju prekomeran višak kilograma kojih žele da se reše, ova dijeta i nije baš najbolji izbor jer vam neće dati rezultate kakve želite. Njome ne može nestati prekomerna težina, odnosno ne može se istopiti se salo. Ona služi za održavanje već postojeće težine a može pomoći i osobama koje imaju samo mali, trenutni višak kilograma.

Ono što je dobro kod ove mesečeve dijete je to što ne može štetiti organizmu. Znači ne može ostaviti nikakve štetne posledice.

Ipak najbolje bi bilo da se posavetujete sa lekarom, posebno ako već imate nekih zdravstvenih problema.
U trudnoći i tokom dojenja se ova dijeta ne preporučuje jer je to poseban period života žene kada joj je potrebno da unosi dovoljno hrane, kako zbog sebe, tako i zbog bebe.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation