Menstrualni bolovi

Svaka devojka i žena zna koliko menstrualni bolovi mogu da budu neprijatni, maltene nepodnošljivi. Doduše, ti bolovi variraju. Menstruacija obično traje par dana u mesecu, a postoji i bolje rešenje od lekova.

Praktikujte ove vežbe i trebalo bi da umanjite ili skroz eliminišete bol:

Vežba 1
Posle spuštanja na ruke i noge, u više navrata treba jače da se sagnete i napnete donju regiju leđa.

Vežba 2
Dok ste spušteni na ruke i noge treba da izdahnete, a potom dok udišete, ubrzano treba podići zadnjicu i da telom napravite trougao na istoj strani, kao na dole okrenut slovni oblik V, leđa treba da su ravna, a ruke treba sasvim da rastegenete.

U tom stavu ćete se opustiti. U više navrata treba duboko da udahnete i videćete da napregnutost u stomaku postaje blaža. Uradite to u više navrata, ako bude potrebno. Ovo je jako dobra vežba, i ako se naviknete, moći ćete da je radite na bilo kom mestu.

Ako volite da plivate, upražnjavate jogu i aerobik, to je odlično, jer Vam i oni mogu pomoći. Podrazumeva se, ali ćemo ipak reći – ako plivate, pobrinite se o čistoći i razmislite da li ste spremni da plivate za vreme menstruacije.

Moć masaže

– najpre lezite bočno, a onda Vaša jača polovina treba da pomoću jedne ruke masira donju regiju Vaših leđa, pri čemu pokreti treba da budu u pravcu suprotnom od putanje satne kazaljke, a drugu ruku neka stavi blago na Vaš stomak.

– treba da legnete na leđa, nakon toga jača polovina treba da Vas opkorači i šakama da Vam sa leve na desnu stranu ljuljuška bokove ritmičkom tehnikom.

– trljajte dlanove levi o desni – tako ćete ih zagrejati. Pomoću palca stisnite centar između prsta na nozi i prsta susednog njemu. Taj stisak treba da ostane makar deset sekundi do 120 sekundi, a potom par puta prstom napravite krug. Na isti način postupite i u centru koji je smešten otprilike 5 centimetara nad kosti unutrašnje strane zgloba, odmah iza kosti potkolenice.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation