Medicinska sestra smršala 35 kg kao od šale: Ovo su 3 ključne stvari za skidanje sala!

Na Anitinom jelovniku nalazi se mnogo zdravih masti i belančevina u obliku avokada, ribe i piletine. Tanjir je uvek obojen različitim vrstama povrća, a ne odriče se ni slatkih zalogaja.

Anita Mek Ki je medicinska sestra iz Sidneja, koja je postala fitnes inspiracija mnogim ženama nakon što se fotografija njenog tela pre mršavljenja i nakon dijete pojavila na nekoliko fitnes blogova.

capture1

Zanimljivo, od gubitka kilograma njoj su oduvek bile važnije neke druge stvari.

1. Nemojte da se koncentrišete na brojke

Lepu Australijanku najčešće pitaju koliko joj je trebalo vremena da izgubi 35 kilograma, o čemu redovno piše na svom Instagram profilu.

“Gubljenje kilograma ne bi trebalo da bude ničiji fokus, a trku uvek dobija sporija, ali sigurna metoda. Nemojte samo da se opterećujete time kako ćete izgubiti kilograme, radije usmerite pažnju na zdravlje, fitnes i građenje zdravih navika. Usporite i zaljubićete se u sam proces. Ako se ipak odlučite za neku drastičnu metodu mršavljenja, mrzećete svaku sekundu”, kaže Anita.

Njoj je za transformaciju tela i životnih navika bilo potrebno oko godinu dana. U tom periodu počela je da jede zdravu hranu punu žitarica celog zrna, nemasnih belančevina i zdravih masnoća. Uz to je redovno posećivala teretanu, trčala, radila kardio vežbe i počela da diže tegove kako bi ojačala telo i povećala svoju snagu.

2. Planirajte obroke unapred

Anita je medicinska sestra sa prepunim rasporedom, pa nema vremena svakog dana da priprema hranu. Umesto toga, ona planira nedeljne menije koje sprema odjednom, odlaže u zamrzivač i nosi sa sobom kuda god da ide. Osim zdravih ručkova i večera, samostalno priprema i zdrave energetske pločice od ovsa, orašastih plodova i voća, a sa svojim obožavateljima deli brze recepte za ove ukusne zalogajčiće.

“Samostalna priprema hrane je najbolji način da budete svesni šta se nalazi u vašem obroku, ali i koje ćete sve nutrijente uneti u organizam”, ističe ona.

Na Anitinom jelovniku nalazi se mnogo zdravih masti i belančevina u obliku avokada, ribe i piletine. Tanjir je uvek obojen različitim vrstama povrća, a ne odriče se ni slatkih zalogaja.

“Napravila sam palačinke od zelenog proteinskog praška, koje su bogate mikronutrijentima poput belančevina, prehrambenih vlakana i antioksidanata”, pohvalila se Australijanka.

3. Beležite svoj napredak

Da biste (p)ostali motivisani za sleđenje novih pravila ishrane i vežbanja, najbolje je fotografski beležiti svoj napredak. Na taj način uvek ćete znati kako ste počeli i koliko ste napredovali u međuvremenu.

“Fotografija sa leve strane nije moja najveća težina. Tako mi je teško da nađem fotografiju kada sam bila deblja, jer sam izbegavala fotografisanje po svaku cenu. Ostala sam uskraćena za toliko uspomena sa porodicom i prijateljima jer sam bila nesigurna u svoje telo.

Ako tek započinjete svoje putovanje, fotografišite se. Možda vam se neće svideti prizor (nemojte da budete prestrogi prema sebi), ali znajte da ćete imati loših dana čak i kada ostvarite svoje ciljeve.

Tih dana možda ćete se upoređivati sa profesionalnim fitnes trenerima i kada nećete videti svoj napredak. Tada je pravo vreme da izvadite stare fotografije i ponovo se uverite kakva ste kraljica”, zaključuje Anita.

izvor: stil kurir

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation