Masaža kod kuće

O blagotvornom uticaju masaže na zdravlje i stanje duha već je puno puta bilo reči. Masaža pospešuje cirkulaciju i pomaže kod dužeg zadržavanja mladolikog izgleda.

Realno, zbog tankih novčanika i mnogobrojnih obaveza samo se retki mogu pohvaliti redovnim odlascima u salon za masažu, ali ako poslušate naše savete, masažu možete da priuštite sebi i u svom domu.

Ukoliko sami sebe masirate, važno je da znate da masaža neće imati željenog efekta ukoliko je obavljate nepravilno. Pre masaže obavezno je tuširanje nešto toplijom vodom. Posle tuširanja na kožu treba utrljavanjem naneti namensko ulje, da bi koža bila spremna za masažu.
Prilikom jutarnjeg tuširanja mlaz vode treba da bude što snažniji. Na ovaj način doprinosite opuštanju muskulature, a to je masaža samo po sebi.

Ukoliko su mišići na nadlaktici mlohavi, učinićete ih čvršćim na sledeći način: masirajte ih prvo pomoću cele ruke, a potom malo jače istegnite.

Da bi Vam grudi bile čvršće, svakog dana polako rukom kružite 3 puta udesno i 3 puta ulevo preko celih grudi.

Ako su mišići vrata stegnuti, i to se lako rešava: masirajte mišiće vrata od vlasišta kose ka leđima, a potom vrhovima prstiju kritičnu regiju na vratu temeljno izmasirajte.

Ukoliko imate problem sa mlohavim bedrenim mišićama i zadnjicom, naš savet je da kupite uređaj za masažu, koji je zamena ručnoj masaži. Nakon tretmana ovakvim aparatom, masažu završite kratkim ručnim masiranjem.

Važno je znati da je masaža zabranjena ako je koža pod upalom, u slučaju proširenja vena i nedavnih povreda – naročito ukoliko je bilo krvarenja.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation