Listanje noktiju

Ako ste nedavno primetili da se vaši nokti ljušte, a nema zdravstvenih razloga za to, može se desiti da vam je to od stresa ili loše ishrane. Iako postoje slučajevi kada vašem telu nedostaju hranljive materije ili možda imate neku bolest koja izaziva ove probleme, najčešći razlog za to su upravo navedeni razlozi.Pre nego što se počnete da paničite jer vaši nokti nisu tako jaki kao nekada, utvrdite razlog zašto do toga dolazi.

Jedan od glavnih razloga zašto se naši nokti lako listaju može biti preterano izlaganje fizičkim poslovima. Ako ste radili neki ekstra težak kućni ili dvorišni posao, možete oštetiti nokte. Zato pokušajte da nosite rukavice kako bi zaštitili svoje nokte kada radite teške poslove.

Nedostatak proteina, vitamina i minerala može izazvati cepanje vaših noktiju. Mnogi tvrde da je gotovo nemoguće dobiti dovoljno vitamina, minerala i proteina u našoj ishrani, ali to jednostavno nije istina. Iako se većina hrane koju jedemo termički obrađuje i tako se uništava do 90% hranljivih materija, raznovrsna i pravilna dnevna ishrana je dovoljna za čvrstoću i zdravlje noktiju. Imajte na umu da zdravim noktima takođe trebaju biotin i čitav niz B vitamina koji se nalazi u svežem voću i povrću.

Iako neke bakterije prirodno žive ispod noktiju, poremećaji u ishrani u kombinaciji sa ovim bakterijama najčešće izazivaju promenu boje i listanje u slojevima. Rešenje za to su antigljivične masti i kreme koje su dostupne, čak iako nemate recept od dermatologa. Preporučuje se da ne mažete nokte lakom najmanje dve nedelje dok koristite ovekreme. Nanosite je obilno jednom ujutru i jednom pre spavanje.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Sponzorisano sa stranog weba:

Još zanimljviih tekstova:

Kako smanjiti podočnjake
Akne na licu
Hemijski piling kože
Urastanje dlaka
Nadogradnja kose - rešenje za frizuru o kojoj maštate
Piling od kafe – uklanja celulit i neguje kožu
100 je razloga da ovu mast imate u svom domu i koristite redovno!
Recite zbogom borama i liftingu lica sa ovim losionom
FENOMENALNA Zlatna maska od kurkume za negu lica
Bacala je talog od kafe sve dok nije otkrila šta sve može da napraviti od njega...pogledajte!
Mislila je da neće uspeti da se reši ožiljaka od akni ali onda je čula za ovu masku...
MORATE ZNATI: Jednostavan trik pomoću kojeg ćete ukloniti mitesere jednom za svagda!
Post navigation