Listanje noktiju

Ako ste nedavno primetili da se vaši nokti ljušte, a nema zdravstvenih razloga za to, može se desiti da vam je to od stresa ili loše ishrane. Iako postoje slučajevi kada vašem telu nedostaju hranljive materije ili možda imate neku bolest koja izaziva ove probleme, najčešći razlog za to su upravo navedeni razlozi.Pre nego što se počnete da paničite jer vaši nokti nisu tako jaki kao nekada, utvrdite razlog zašto do toga dolazi.

Jedan od glavnih razloga zašto se naši nokti lako listaju može biti preterano izlaganje fizičkim poslovima. Ako ste radili neki ekstra težak kućni ili dvorišni posao, možete oštetiti nokte. Zato pokušajte da nosite rukavice kako bi zaštitili svoje nokte kada radite teške poslove.

Nedostatak proteina, vitamina i minerala može izazvati cepanje vaših noktiju. Mnogi tvrde da je gotovo nemoguće dobiti dovoljno vitamina, minerala i proteina u našoj ishrani, ali to jednostavno nije istina. Iako se većina hrane koju jedemo termički obrađuje i tako se uništava do 90% hranljivih materija, raznovrsna i pravilna dnevna ishrana je dovoljna za čvrstoću i zdravlje noktiju. Imajte na umu da zdravim noktima takođe trebaju biotin i čitav niz B vitamina koji se nalazi u svežem voću i povrću.

Iako neke bakterije prirodno žive ispod noktiju, poremećaji u ishrani u kombinaciji sa ovim bakterijama najčešće izazivaju promenu boje i listanje u slojevima. Rešenje za to su antigljivične masti i kreme koje su dostupne, čak iako nemate recept od dermatologa. Preporučuje se da ne mažete nokte lakom najmanje dve nedelje dok koristite ovekreme. Nanosite je obilno jednom ujutru i jednom pre spavanje.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Hrana za lepotu
Rešite se bubuljica
Kako oporaviti kosu
Brazilska depilacija
Kako natapirati kosu
Kako srediti kosu
Svaki drugi dan, sipala je FLAŠU PIVA na kosu. Kad pročitate zašto, sledićete njezin primer!
Ovaj RECEPT od belog luka ispeglaće vaše bore za 7 dana
Tamne mrlje i pege će nestati sa vaše kože uz ovaj prirodni losion
Zašto je važno da svakog jutra očistite jezik: Sve dobrobiti drevne metode!
Zateže kožu bolje od botoksa: Maska od 3 sastojka skida 10 godina sa lica! (RECEPT)
JABUKOVO SIRĆE čini ČUDA za vašu KOŽU I TELO - pogledajte kako da ga koristite!
Post navigation