Listanje noktiju

Ako ste nedavno primetili da se vaši nokti ljušte, a nema zdravstvenih razloga za to, može se desiti da vam je to od stresa ili loše ishrane. Iako postoje slučajevi kada vašem telu nedostaju hranljive materije ili možda imate neku bolest koja izaziva ove probleme, najčešći razlog za to su upravo navedeni razlozi.Pre nego što se počnete da paničite jer vaši nokti nisu tako jaki kao nekada, utvrdite razlog zašto do toga dolazi.

Jedan od glavnih razloga zašto se naši nokti lako listaju može biti preterano izlaganje fizičkim poslovima. Ako ste radili neki ekstra težak kućni ili dvorišni posao, možete oštetiti nokte. Zato pokušajte da nosite rukavice kako bi zaštitili svoje nokte kada radite teške poslove.

Nedostatak proteina, vitamina i minerala može izazvati cepanje vaših noktiju. Mnogi tvrde da je gotovo nemoguće dobiti dovoljno vitamina, minerala i proteina u našoj ishrani, ali to jednostavno nije istina. Iako se većina hrane koju jedemo termički obrađuje i tako se uništava do 90% hranljivih materija, raznovrsna i pravilna dnevna ishrana je dovoljna za čvrstoću i zdravlje noktiju. Imajte na umu da zdravim noktima takođe trebaju biotin i čitav niz B vitamina koji se nalazi u svežem voću i povrću.

Iako neke bakterije prirodno žive ispod noktiju, poremećaji u ishrani u kombinaciji sa ovim bakterijama najčešće izazivaju promenu boje i listanje u slojevima. Rešenje za to su antigljivične masti i kreme koje su dostupne, čak iako nemate recept od dermatologa. Preporučuje se da ne mažete nokte lakom najmanje dve nedelje dok koristite ovekreme. Nanosite je obilno jednom ujutru i jednom pre spavanje.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Brazilsko feniranje
Masna kosa
Kako našminkati oči
Maske za lice
Ishrana za kožu lica
Indijke znaju: Rešite se fleka i pega na koži po starom indijskom receptu
Pomešala je biber i jogurt i nanela na lice: Čudotvorno dejstvo ju je oduševilo!
Tamne mrlje i pege će nestati sa vaše kože uz ovaj prirodni losion
PRODUŽIĆE VAM ŽIVOT ZA 20 GODINA: Uz ovaj recept NIKO NEĆE ZNATI KOLIKO GODINA IMATE
MORATE ZNATI: Jednostavan trik pomoću kojeg ćete ukloniti mitesere jednom za svagda!
KAKO SAM SE REŠILA BORA U KRATKOM ROKU: ŽENA(48) OTKRIVA DREVNI TURSKI RECEPT!
REŠITE SE BRADAVICA I MLADEŽA JEDNOM ZA SVAGDA: Najjeftiniji i najefikasniji lek koji svako ima u šp...
Post navigation