Lečenje kandide

Kandida je gljivično oboljenje kože, noktiju ili organa kod čoveka. Može da se pojavi u bilo kom dobu, kod beba, u mladosti, pa i u starosti.

Kandida se pojavljaje u organizmu usled pada imuniteta. Tada organizam slabi i bolest ga napada. Ona se javlja i kod osoba koje konzumiraju alkohol, drogu, slabe uhranjenosti i kao posledica leukemije i tumora. Često se javlja kod dece i u trudnoći.

Kandida je normalno prisutna u želudcu i crevima čoveka ali nije dobro ako se ona razmnoži i to prekomerno. U tom slučaju izaziva probleme. Dolazi do jakih bolova u želudcu i poremećaja organa za varenje, proliv, zatvor ili gasove.
Takođe napada i polne organe, posebno u slučaju nošenja sintetičkog veša, tesne odeće, korišćenja sprejeva ili ispiranja vagine.
Simptomi jesu svrab polnog organa i iritacija kao i sekret kod žena. Ako imate neredovne cikluse ili menstrualne grčeve i to može biti simtom kandide. Ako vi imate ovaj problem, ono što možete da uradite je da nosite pamučno donje rublje jer ono ne nadražuje polni organ, zatim da izbegavate tanga gaćice, hulahopke i usku odeću. Ono što je posebno važno jeste da se obratite ginekologu, kako biste dobili potrebnu terapiju. U periodu lečenja ne treba imati odnose sa partnerom jer mu možete preneti, pa je potrebno da se ispitaju i leče oba partnera. Većina žena bar nekada pati od ovoga, odsnono ima problem sa kandidom. Gotovo da nema žene koja nije imala iskustvo sa njom. Ipak, lečenje nije jako dugotrajno a uspešno je. U slučaju da ne pomogne terapija odmah, potrebno je ponoviti je, ali to sve u konsultaciji sa lekarom.

Važno je samo lečiti kandidu, ne sme se zapustiti. Ako se ne leči, kandida može pogoršati stanje vašeg organizma i to u velikoj meri.

Kandida se javlja posebno posle upotrebe antibiotika i usled stresa. Potrebno je regulisati ishranu jer to u velikoj meri doprinosi izlečenju. Trebalo bi smanjiti unos slatkiša jer joj upravo namirnice bogate šećerom pomažu da se još više razmnoži.
Veoma je važno lečiti kandidu u crevima jer se može proširiti i u krv i dovesti do fatalnih posledica, odnosno može biti opasna po život čoveka.

Ona se može javiti i u ustima kao upala sluznice u ustima, stalna upala grla ili obložen jezik. Odmah bi trebalo da se obratite lekaru, ako primetite neke od ovih simptoma.

Kandida se pojavljuje i na koži i noktima u vidu peckanja , osipa ili ekcema. Lekar u tom slučaju prepisuje kremu koju je potrebno i vrlo brzo su vidljivi rezultati.

Pridržavanje propisane terapije i odgovarajuće ishrane moguće je izlečiti kandidu, samo treba biti istrajan i uporan.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation