Lečenje hipnozom

Hipnoza nije metoda kojom se služe psihijatri. Ova metoda može da pomogne i da olakša mnoge druge situacije vezano za pomoć pacijentu.

Lečenje hipnozom

Puno zapadnih država pacijentu uz regularno lečenje pruža i mogućnost hipnoze da bi se sa lakoćom podnelo čak 118 različitih bolesti. Na našim prostorima to još uvek nije slučaj.

U zubarskim ambulantama širom zapada, pacijent koji ima strah od zubarskih intervencija, može da bude podvrgnut hipnozi i na taj način bolje i bez stresa savlada strah, bol i ostale tegobe.

U hitnim slučajevima, u kombiju hitne službe, povređena osoba u teškom stanju ali svesna, bez teškoća može biti hipnotisana, te će pružanje prve pomoći pacijentu pod hipnozom biti jednostavnije. Na taj način, mogućnosti da pacijent ostane u životu postaje mnogo optimističnija, jer se otklanja suviše jak srčani rad koji je nastao zbog stresa.

Svi znamo da porođaji nisu jednostavni. Žena se suočava sa velikim bolovima, psihološkim pritiscima i neizvesnošću na neki način. Hipnoza će grčenje materice učiniti manje bolnim, ubrzaće porođaj, a porodilja će biti staložena i oslobođena teskoba. Međutim, da bi metoda bila uspešna, trudnica od 24. nedelje dolazi na hipnoze, a to se ponavlja 5 puta. Poželjno je da bude prisutan i lični ginekolog ili akušerska sestra trudnice.
Na ovaj način, može se pomoći trudnici u slučaju rizične trudnoće, da se plod sačuva.

Hipnoza može da pomogne pacijentu u slučaju velikih bolova koji konstantno traju, a to su glavobolje, stanja nakon amputacije, bolovi prouzrokovani kancerogenim oboljenjima i mnogo toga drugog. Na ovaj način, osoba će otkloniti stres, a napade bolova će držati pod kontrolom i tako ih lakše podneti. Pacijent mora da se podrvrgne hipnozi deset do petnaest puta da bi ovo bilo uspešno.

Psihijatrija hipnozom daje velike mogućnosti pacijentu da se oslobodi problema. Raznoliki unutrašnji strahovi, kompleksi niže vrednosti, depresije, poremećaj sna, opsesije, posledice dugotrajnog stresa, zavisnost od alkohola ili droge… Hipnoterapeut pomaže pacijentu da misli usmeri na pozitivnije strane i stekne veru u sebe, što je ključ za rešavanje gore navedenih nezdravih stanja. Vremenom, posle 10 – 15 poseta hipnoterapeutu pacijent će naučiti da se sam hipnotiše svaki put kad oseti tegobe.
Hipnoza nije zamena za odgovarajući lek, ali će njenim delovanjem pacijentu biti potrebne manje količine lekova.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation