Lečenje akupunkturom

U slučajevima kada nam ne pomažu lekovi, prepisani od doktora,mi tražimo drugo rešenje. Poznata metoda lečenja, koja potiče od kineske veštine je akupunktura. Ona pomaže u mnogim oblastima bolesti, ublažava ih ili čak i otklanja.

Ova metoda lečenja je zasnovana na tome da je čovek ispunjen životnom energijom “či”, jedna je od najstarijih metoda. Različiti faktori, kao što su povrede, hladnoća, bakterije, stres, negativne emocije mogu poremetiti protok či energije, što može prouzrokovati i bolest.

Akupunktura se izvodi sa upotrebom igala. Ove igle su tanke i sastoje se od plemenitih metala. Zavisno od vrste poremećaja i stanja u kojeme se pacijent nalazi, odredjuje se broj igala kao i dubina uboda. Za jedan tretman je potrebno oko najmanje šest a najviše dvadeset igala. Dubina je od dva milimetra do nekoliko centimetara, a vremenski se drže od 15 do 30 minuta. U većini slučajeva, postupak je bezbolan. Tokom izvodjenja akupunkture pacijenti moraju strogo da miruju, jer u suprotnom, postupak neće imati delovanje. Kada se tek počne sa postupkom, oseća se toplina i težina u telu, a zatim se oseća fizička i psihička opuštenost.

Pomoću ubadanja igala može se povratiti poremećen ili prekinut tok vitalne energije, u odredjene tačke, iznad linija tj.meridijana. Na taj način se vraća ravnoteža. Na našem telu ima 14 meridijana, na kojima se nalazi 361 i više akupunkturnih tačaka.

Akupunktura pozitivno utiče na naše telo. Može pomoći i kod astme, upale pluća,oboljenja kože,krvnog pritiska ,alergija…pa čak pomaže i u pripremama poroda i posle toga. Ova metoda deluje i u lečenju od alkoholizma ili nikotina. Daje rezultate i u anesteziji za pripremu za operaciju i kod poteškoća posle operacije.

Da bi se postavila ispravna dijagnoza, pacijent pre početka lečenja sa akupunkturom mora da ide na informativni razgovor o problemima sa zdravljem, zatim na pregled tela koji uključuje i pregled očiju, stopala,jezika,na taj način se uspostavlja ispravna dijagnoza.

Na osnovu svega ovoga,odredjuje se koliko je potrebno tretmana. U zavisnosti u kakvom je stanju pacijent kao i u kakvoj je kondiciji, broj tretmana koji je dovoljan može biti i šest do osam, nekada je potrebno i mnogo više, čak do tri puta nedeljno tokom cele godine.

Akupunktura daje rezultate i kod lečenja dece, najviše u slučaju astme,epilepsije,alergije, poremećaja u razvoju, ovom tretmanu se mogu podvrgnuti i deca od osam godina. Poboljšanje se može osetiti u toku tretmana, nakon tretmana ali je moguće i tek nakon nekoliko dana od tretmana.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation