Latino muzika za svadbe – venčanje uz vrele ritmove

Iako je nekada prvi ples na svadbama podrazumevao engleski ili bečki valcer, mladenci se sve više odlučuju za brže i razigranije ritmove. Smeliji parovi uspeju da pripreme i naprednu koreografiju kako bi na zanimljiv način priredili zabavu za goste, otvorili ples i uveli u svadbeno veselje. Za koji god ritam se odlučite, prvi minuti vašeg plesa vredni su pažnje svakog gosta, a pesma koju odaberete ostaće zauvek upamćena. Stoga, dobra muzika za svadbe je prva na listi zadataka u pripremanju svadbenog slavlja.

Mnogi parovi već imaju posebnu melodiju za koju znaju da je „njihova pesma“. Drugi su i dalje u fazi razmišljanja. Ukoliko i dalje smišljate koja muzika za svadbe odgovara vašem plesnom umeću i ako tragate za posebnom pesmom za svoj prvi ples, sledi nekoliko sugestija da vam olakša pripreme. Obuhvaćene su najčešće vrste plesova koje možete plesati na svadbi, a to su: rumba, cha-cha, samba, i mambo.

Rumba i cha-cha

Rumba je poznata kao ples zavođenja i ljubavi i iz tog razloga je veoma popularna na venčanjima. Dobra muzika za svadbe uključiće i zanosne ritmove rumbe, pune strasti i emocija. Ovaj ples potiče sa Kube i najsporiji je od svih latino plesova što ga čini jednostavnim ukoliko želite za kratko vreme da ga savladate. Dodatno, ne zahteva mnogo prostora da bi izgledao efektno, tako da se koreografija može prilagoditi svakom restoranu koji budete odabrali za slavlje.

Slično rumbi, i cha-cha se igra u „četvoročetvrtinskom“ taktu, a prednost ove vrste plesa je što se može igrati u skoro svim muzičkim žanrovima – može se naći u pop muzici, fanku, pa i nekom folku! Sve to doprinosi da muzika za svadbe koju izaberete obuhvati i cha-cha ples koji budete uvežbali. Dok rumba proizvodi lagane ali intenzivne i strastvene pokrete, cha-cha odiše razigranošću, bezbrižnošću i pravim slavljeničkim duhom. Ne zaboravite da je i ovaj ples veoma koketan, stoga dozvoljava da plesom pokažete sav šarm koji posedujete.

Muzika za svadbe i ples pravo iz Brazila – samba

Prva asocijacija na sambu je Brazil i karneval u Riju. Samba je brazilski nacionalni ples i takođe je zastupljen na međunarodnim takmičenjima u latino-američkim plesovima. Ovaj ples je zabavnog karakrera, sjajan za žurke i dobar provod. Može biti pomalo težak za neiskusne mladence, ali za one koji se smatraju gipkim plesačima i vole izazove, neće biti problem da zaplešu sambu. Ostaje još samo da se nađe odgovarajuća muzika za svadbe koja će im to omogućiti, a neke od veoma poznatih pesama su Mas Que Nada (Sergio Mendes) kao i neizostavna karnevalska pesma Samba de Janeiro.

Mambo za najnaprednije

Iako većina misli da je mambo brz ples, on je ustvari u osnovi spor i precizan. Kubanskog porekla, mambo je ples ulice, ples u kojem dolazi do odmeravanja snage između muškarca i žene i u kojem oboje jednako dominiraju. Akcenat je na radu nogu i bokova i stoga ga danas plešu uglavnom napredniji plesači. Budući da su instruktori plesa saglasni u tvrdnji da je mambo jedan od najtežih plesova, razmislite o dobroj pripremi ukoliko se odličite da zaplešete uz ovakav ritam. Kod nas je mambo postao sve zastupljeniji u plesnim školama devedesetih godina zbog popularnosti filmova „Prljavi ples“ i „Kraljevi mamba“. Najpopularnije pesme koje mogu da budu i dobra muzika za svadbe su Mambo Italiano, Papa Loves Mambo i They Were Doin’ the Mambo.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation