Kriza srednjih godina

Mladost nije večna. Prelazni period između pozne mladosti i laganog ulaska u zrelije godine, nosi sa sobom izvesne promene. Obično kod oba pola nastupa kriza srednjih godina. To je nešto što očekuje sve nas, a Vi se potrudite da taj deo života prihvatite na najbolji mogući način.

Žene i muškarci ne prihvataju krizu srednjih godina na isti način, mada je osnova ustvari ista. Nije lako prihvatiti činjenicu da polako starimo i da smo na pragu klimakterijuma.

Žena, pogođena krizom srednjih godina, sve češće će odlaziti u kozmetičke salone, fitnes centre, obnavljati garderobu u želji da ubedi sebe da je još uvek mlada. Kod muškaraca je nešto drugačije. Većinom, muškarcu će ego zadovoljiti ako na njega obrate pažnju dosta mlađe žene, makar kroz flert. Takođe, prijaće mu i osećaj moći – u vidu dubokog džepa i visokog položaja na radnom mestu.

Česte svađe sa partnerom, nezainteresovanost za vođenje ljubavi, depresija, flert sa drugim osobama, češće uzimanje sedativa, češće konzumiranje alkoholnih pića – ukazuju da trenutno prolazite kroz krizu srednjih godina.

Kriza srednjih godina neće zaobići nijednu ženu niti muškarca. Neizbežna je. Međutim, nije kod svih jednako izražena. Lakše ćete je podneti ako umete taktički da razmišljate i ako u sitnicama vidite sreću. Budite ponosni na svoje godine i nemojte ih kriti, a ona nekadašnja snaga i moć rane mladosti treba da Vam budu u lepom sećanju. Učinite svoj život kvalitetnijim.

Ako kod partnera primetite gore navedene promene, pomozite mu da lakše prebrodi uz Vašu pomoć. Međutim, tu dolazimo do veoma bitne stavke – koliko razumevanja i poverenja ima između Vas? Ako ste dosadašnji bračni život proveli u skladu, razumevanju i bez većih problema, ovaj krizni period Vas može još više zbližiti. Ali, u slučaju da je bračni odnos narušen od ranije, kriza srednjig godina žene ili muškarca, neće doneti ništa dobro. Baš u ovom periodu dolazi do razvoda mnogih brakova koji su trajali 20 i više godina.

Posete estetskim hirurzima i podmladjivanje svog lica, odmor daleko od svakodnevice, pokušaj promene svakodnevnog stila života – biće od pomoći samo nekim ljudima. Zato, dajemo Vam jedan uopšten savet: radite na sebi – ali nemojte praviti drastične promene jer će Vas učiniti nesigurnim, razumite svoju porodicu – budite ponosni na nju, srećni što ste imali mladost koja sada, zakonom prirode – prelazi u zrelo doba.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation