Kako zaustaviti opadanje kose

Pojačajte ishranu vitaminima. Vitamin A je anti-oksidant koji podstiče zdravu proizvodnju sebuma na koži glave, dok vitamin E stimuliše cirkulaciju kože glave. Dobra cirkulacija krvi u vlasištu jeveoma važna zbog pravilnog održavanja folikula dlake zdravim i produktivnim.

Namirnice bogate B vitaminima doprinose proizvodnji melanina, što daje zdravu boju vašoj kosi i takođe stimuliše cirkulaciju. Ako smatrate da ne unosite dovoljno ovih vitamina preko hrane, svoju ishranu pojačajte suplementima.

Takođe, svakodnevno radite masažu glave da stimulišete cirkulaciju. Kao što je već napomenuto, dobra cirkulacija u glavi drži folikule aktivnim. Ručna masaža ili uz pomoć masažera nekoliko minuta dnevno takođe će stimulisati skalp na proizvodnju novih i zdravih folikula dlake.

Dodajte pritom nekoliko kapi lavande ili bilo koje etarsko ulje i ugođaj će vam biti potpun.

Vratite koži glave potrebnu vlagu kroz tretmane toplim uljem. Možete da koristite bilo prirodno ulje – na primer ulje repice ili maslinovo. Zagrejte ga tako da je toplo, ali ne previše vruće. Važno je da ga dobro umasirate u kožu temena, i zatim stavite na tuš kapu na glavu oko sat vremena.

Nakon toga, isperite kosu šamponom i koristite regenerator. Umesto ulja, možete iskoristiti i majonez, nanoseći ga na kosu kao masku i ponoviti sličnu proceduru kao sa uljem.

Pokušajte i trljanje skalpa sa sokom od belog ili crnog luka ili sokom od đumbira – možete da koristite jedan od ova tri, nema potrebe da ih mešate. Ostavite ga preko noći na glavi i isperite ga ujutru.

Pored svega ovoga, postoje i efikasni tretmani koji vam mogu rešiti problem opale kose. Takvi tretmani uglavnom podrazumevaju transplantaciju kose. Ovde možete saznati kakva je efikasnost zahvata transplantacije kose, a ovde možete saznati kakvu su procedure transplantacije kose.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation