Kako zategnuti telo

Sa dolaskom leta, sigurno želite i da pokažete vaše vitko zategnuto telo. Međutim, verovatno ste se tokom zime opustili, možda dobili višak kilograma i sada vaše telo više nije zategnuto. Ne očajavajte, postoji rešenje za to. Postoji rešenje iz oblasti estetske hirurgije kao što je zatezanje stomaka, a postoji i prirodan način.

Što se prirodnog dela rešenja tiče, ključ uspeha je u vežbama. Ali naravno važno je da ih radite pravilno. Možete otići na fitnes ili u teretanu, ali takođe većinu vežbi možete odraditi i sami kod kuće.

Odlazak u teretanu ipak zahteva ulaganje vremena a takođe i košta. Zato ćemo vam objasniti kako samostalno možete raditi vežbe i tako zategnuti svoje telo.

Kada je reč o zatezanju ruku, odlična vežba su sklekovi koje radite tako što stanete uza zid i uradite seriju od otprilike 15 sklekova, ako možete da izdržite toliko. Zatim napravite pauzu od pola minuta od prilike i ponovite ovu vežbu još dva puta po 15 sklekova takođe. Veoma dobra vežba za jačanje ruku jeste i dizanje tegova. Podižite teg jednom rukom 10, 15 puta dok je druga opuštena , pa zatim drugom rukom isto toliko puta. Ovu vežbu možete raditi u stojećem ili ležećem položaju. Ponavljajte seriju ovih vežbi koliko puta možete.

Što se tiče jačanja zadnjice, nju ćete ojačati brzim hodanjem ili penjanjem uz stepenice i silazeći uz njih. U početku možete polako a posle sve više ubrzavajte tempo penjanja i silaženja. Videćete rezultate na vašoj zadnjici ako ovu vežbu bude radili svaki dan. Za zatezanje zadnjice, dobra je i vežba u kojoj treba da se rukama držite za neki oslonac, na primer na sto ili na stolicu a onda jednu nogu savijte u kolenu i podižite je prema nazad. Znači kao da gurate nešto nazad, od sebe. Pri tome drugom nogom stojite čvrsto na zemlji i ona je ispravljena kao i kičma. Ovu vežbu ponovite 10 do 15 puta, a onda isto to uradite ali drugom nogom.

Stomak ćete najbolje zategnuti uz pomoć trbušnjaka koje radite u ležećem položaju sa rukama iza glave.

Vežbe koje su dobre za celo telo su trčanje u mestu, preskakanje vijače i hodanje, kako sporo tako i brzo.

Važno je i da kada počnete da vežbate, odnosno da trenirate, to radite redovno. Nemojte preskakati treninge jer onda nećete postići željeni efekat. Ipak, trudite se i da se ne preforsirate. Imajte na umu da se do zategnutog tela ne može doći preko noći, odnosno da je za oblikovanje mišića potrebno vreme. To uglavnom podrazumeva nekoliko meseci truda i konstantog vežbanja ali sigurno ćete nakon toga biti zadovoljni onim što ste postigli. A to će primetiti i drugi.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation