Kako zategnuti stomak

Želite ravan i zategnut stomak? Čini vam se da će vam biti potrebno mnogo truda i napora? Pa ne mora da bude tako. Stomak se ne zateže samo trbušnjacima, kao što verovatno mislite. Pored toga, jako je važno da promenite neke životne navike.

Ako do sada niste jeli hranu bogatu vlaknima, vreme je da počnete. Ovakom hranom ćete izbeći da vam se stomak naduva a izgubićete i višak kilograma. Zato jedite integralne žitarice i voće i povrće. Izbegavajte obroke kasno uveče jer ćete tako samo dobiti salo na stomaku.

Zato bi najbolje bilo da ništa ne jedete 3 sata pre spavanja. Ako budete jeli, hrana se neće svariti a dobićete samo masne naslage, koje prekrivaju trbušne mišiće. Takođe izbegavajte i velike obroke, već jedite češće puta po manje.

Sledeće što treba da uradite je da izbegavate konzumiranje alkohola. On je pun kalorija pa zato je često uzrok viška kilograma. Umesto toga, pijte što više vode. Ona će pročistiti vaš organizam i smanjiti nadutost stomaka.

I ono što je takođe važno jeste da radite vežbe. Možete podizati tegove od po kilogram, dva ili više ako možete. To treba da radite 2 do 3 puta u toku nedelje i videćete kako će vaš stomak biti zategnutiji. Naravno jako dobra vežba su i trbušnjaci. Lezite na leđa i ruke stavite iza glave. Malo podignite ramena. Noge blago savijte u kolenima. Leđa neka vam svo vreme budu pripijena uz tlo, njih ne izdižete sa ramenima.

Vežbu radite tako što podižete i spuštate ramena i glavu. Probajte da uradite četrdeset ponavljanja a onda odmorite, napravite pauzu od nekoliko minuta. Tu vežbu uradite bar još jednom a ako možete i dva puta u toku iste večeri. Osetićete kako vas zateže, pa pomalo i boli gornji deo stomaka ali to je i normalno. To je znak da dobro radite vežbu.

Odlične vežbe za stomak su i kardio vežbe, odnosno vežbe koje ubrzavaju rad srca. To je na primer džogiranje. Trebalo bi da džogirate najmanje 30 do 60 minuta. Takođe vam preporučujemo i brzo trčanje ili jako brzo hodanje.

Što se tiče vežbi za stomak, najbolje bi bilo da ih radite, odnosno da trenirate 3 do 4 puta dnevno, najviše 4. Dovoljno po 45 minuta dnevno do 60. Nikako ne bi trebalo da trenirate svaki dan jer je stomačnim mišićima potrebno i da se oporave i odmore. Ne mogu biti stalno napeti.

Ovo su bile neki načini kako da zategnete vaš stomak, odnosno da učinite da on ne izgleda naduto ili opušteno. Vaš trud će se sigurno isplatiti i videti kada se skinete u bikini na plaži i ponosno prošetate svoje telo.

Ipak, ukoliko budete lenja, a imate novca koji želite da uložite u svoj izgled, tu su i tretmani koji se zovu abdominoplastika i liposukcija koji vam mogu pomoći da zategnete stomak i generalno imate bolju liniju.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation