Kako vežbati u teretani

Princip vašeg vežbanja u teretani trebalo bi da zavisi od aspekta potrebe iz koje želite da posećujete teretanu. Potreba može biti razvoj vaše snage, naglašavanje definicije mišićne mase ili trening izdržljivosti.

U zavisnosti od lične potrebe, potrebno je da sebi prilagodite i samim tim upražnjavate upravo takav trening. To ćete postići tako, što ćete ličnom treneru ili instruktoru u teretani objasniti šta želite i on će srazmerno tome znati šta je najbolje za vas. To će vam i preporučiti, i uputiti vas u program vežbi koje je potrebno da radite kao i na njihov poželjan intezitet i učestalost upražnjavanja.

Budite svesni da trajanje treninga, broj i vrsta vežbi koje je potrebno da sprovodite zavise od vaše trenutne fizičke spremnosti, zdravstvenog stanja, pola i odnosa težine i visine. Shodno tome, idealan i univerzalan program vežbanja i vežbi za svakoga ne postoji, promenljiv je od osobe do osobe.

Kada u dogovoru sa instruktorom odredite odgovarajući vid treninga, potrebno je da budete dosledni tome i redovni na treningu. Samo tako, rezultat vežbanja neće izostati.

U toku vežbanja obavezno obezbedite sebi dovoljan unos tečnosti i imajte pri ruci peškir kojim ćete trenutno uklanjati višak znoja do redovnog i obaveznog tuširanja nakon treninga.

Neposredno posle treninga, pojedite komad čokolade ili voća jer će to najbrže povratiti dovoljan nivo vaše izgubljene energije i pomoći vam da se brzo osetite odmorno.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation