Kako vežbati kod kuće

Vežbanje kod kuće može biti jako zanimljivo i dati izuzetne rezultate ukoliko poslušate odgovarajuće savete.

Ukoliko imate lične rekvizite za vežbanje kao što su sobni bicikl, traka za trčanje, steper ili tegovi, onda je vaše kućno vežbanje znatno olakšano, ali ukoliko to nemate potrebno je da prostor vašeg doma koji vas svakodnevno okružuje naučite da koristite za vežbanje.

Recimo, pustite odgovarajuću muziku koja će stimulisati vaše vežbanje i počnite sa vežbama za koje vam ne trebaju rekviziti.

Možete raditi sklekove, čučnjeve, trbušnjake i još mnoštvo delotvornih vežbi, zavisno od regija na telu koje želite da zategnete.

Kako bi ste sebi olakšali rad trbušnjaka postavite ispod sebe mekanu prostirku umesto strunjače a vrhove stopala zaglavite ispod nameštaja koji je blago odignut od poda ili zamolite nekoga od ukućana da vam pomogne tako što će vršiti pritisak na vaše noge.

Ukoliko želite da predmete kojima raspolažete u kući pretvorite u rekvizite, evo predloga:
Gornji deo štoka na vratima ili ram od tuš kabine mogu biti idealni pri rađenju zgibova.

Tegove možete zameniti podizanjem bilo kog odgovarajućeg po obliku tereta.

Stepenice kojima ćete u serijama od po deset penjanja i toliko silaženja da se krećete, mogu vam poslužiti umesto stepera.

Prednost vežbanja kod kuće, jeste u tome što su vam kupatilo i tuš uvek na raspolaganju i možete uvek brzo da se osvežite.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation